NB I

Örökrangadón ünnepelhet tovább a Fradi

Fővárosi rangadó, ezüstcsata és hatalmas kiesési derbi is vár ránk a következő játéknapon.

Akadt meglepetés dögivel a 27. játéknapon, hiszen a Videoton-Vasas és az Újpest-Puskás Akadémia döntetlenje is kitűnően fizetett. Aki a múlt héten minden kimenetelt eltalált a honi elsőosztály küzdelmeiben, az 1000 forintra 356 ezret nyerhetett a Tippmixpro-nál. Az előttünk álló játéknapon ismét izgalmas mérkőzésekre van kilátás. No, de mik az oddsok?

A 27. forduló oddsai
TippmixPro
  1 x 2
Ferencváros-MTK 1.45 4.00 7.00
Honvéd-Haladás 2.16 3.30 3.15
Paks-Videoton 2.40 3.30 2.75
Puskás Akadémia-Békéscsaba 2.06 3.50 3.20
Debrecen-Újpest 2.06 3.40 3.30
Vasas-Diósgyőr 2.38 3.30 2.80

A szokásos tendencia Miskolcon, hétről hétre ugyanaz a képlet: otthon győzelem, idegenben maximum döntetlen, kevés rúgott góllal. Most azonban egy iksz kevés lehet a házigazda Vasasnak, hiszen a Puskás-Békéscsaba összecsapáson könnyen lehet, hogy a legnagyobb rivális Felcsút ellép a fővárosiaktól, így az angyalföldi gárda is meg kell szerezze a győzelmet. A piros-kékek hétről hétre biztatóan játszanak, Sopronban és Felcsúton (a Haladás és a Vidi ellen) is közel voltak a győzelemhez, de a félidei vezetést nem követték pontok. Michael Oenning gárdájára hazai pályán jól szerepel, hosszú hónapok óta csupán a Ferencváros nyert az Illovszky Stadionban. Igaz, október elején a Diósgyőrnek sikerült, ami a piros-fehérek utolsó idegenbeli sikere. Inkább x2 felé hajlunk, nem tartjuk reálisnak, hogy favorit a Vasas az egyre jobb teljesítményt nyújtó Egervári-banda ellen.

Vasas#hun-vasas#5

Középcsapatok gólszegény rangadóját hozhatja a Honvéd-Haladás mérkőzés. Az idei két randijuk alkalmával csupán két gól esett és most sincs túl jó formában a két támadósor. A szombathelyiek idegenbeli mérlege igencsak gyenge, ám február közepén a Bozsik Stadionból elvitték a három pontot. A mérkőzés talán inkább hazai győzelemre áll, de 2.16-ért mi kihagyjuk ezt a tippet.

Élet-halál mérkőzés vár a felekre Felcsúton, amelyik együttes vereséget szenved a másiktól, nagyon komoly bajba kerül. Olyannyira, hogy egy esetleges Puskás-siker esetén a Békéscsaba lemaradása hat pontra nőne riválisával szemben, vagyis gyakorlatilag megszűnnének Spisljak gárdájának esélyei. Robert Jarni azonban joggal reménykedik, a felcsútiak ugyanis ha döcögősen is, de gyűjtögetik a pontokat, hat meccs alatt szám szerint hatot, ráadásul Újpesten igen közel voltak a győzelemhez. Ezzel szemben a Békéscsaba leereszteni látszik, három meccse nem szereztek gólt, a kupából is kiestek. Habár a két csapat mindkét találkozóját behúzta 2-1-re a viharsarki együttes, mi most nagyon sok érvet tudnánk felsorakoztatni a hazai siker mellett, így a 2.06-os oddsot nem érdemes elszalasztani.

Mumusához látogat a Videoton, Tolnában 2011 óta nem nyert a piros-kék csapat. Horváth Ferenc csapata ráadásul egyre mélyebbre süllyed, egymás után jönnek a kínos pontvesztések, legutóbb éppen a Vasas ellen. Sok öröm a Paksot sem érhette az elmúlt két hétben, az MTK elleni bravúrgyőzelmet három vereség kísérte, köztük legutóbb éppen a kék-fehérek ellen kaptak ki elmaradt találkozón. Tavaly és tavalyelőtt is kapott gól nélkül nyert a Paks a Vidi ellen, és most is favoritjai a mérkőzésnek. 2.40-ért nem is rossz opció nyeretni Csertői Aurél csapatát.

Melyik csapat ered az MTK után? - ez a kérdése a Debrecen-Újpest rangadónak, amely az elmúlt években fővárosi dominanciát hozott inkább. A lila-fehérek azonban nincsenek igazán jó formában, ött meccsen egy győzelem, a Puskás ellen is csak a 97. percben mentettek pontot Kabát Péterék. A Loki hétvégén megszakította hosszú gyenge szériáját idegenben, ám a paksi sikert alighanem elcserélnék arra, ha sikerülne kiejteniük szerda este a Ferencvárost a Magyar Kupából. Idén két 1-1 jött össze a csapatoknak, az utolsó öt meccsből pedig négyszer is megosztoztak a felek a pontokon úgy, hogy összesen esett öt gól. A helyzet egyszerű, ez a meccs csak 0-0 vagy 1-1 lehet.

[2005942] 2016-04-16 18:00:00 Debrecen - Újpestx;5

Ez az a párharc az elmúlt években, ahol biztosra vehettük, a pályaválasztó nyeri a rangadót. Az utolsó nyolc találkozót ugyanis mindig a hazai csapat húzta be, és semmi okunk sincs azt gondolni, hogy ezúttal másképp lesz. Nem lesz azonban könnyű találkozó a zöld-fehéreknek, hiszen egy nappal kevesebbet pihenhettek erre a találkozóra, mint a szerdán kupameccset játszó ellenfelük, ráadásul tét is csak az MTK számára van. Tippünk szerint szoros lesz a szombat esti örökrangadó, egy góllal nyer majd a Ferencváros.

2016-04-16;212
184980