Bajnokok Ligája

Képes lehet a bravúrra a Benfica?

  • hatharom.com

A Bayern München 1-0-s előnyből várhatja a Benfica elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő-visszavágót. Josep Guardiola együttese Lisszabonban is esélyes, ám a tavalyi történtek óvatosságra inthetik a bajorokat.

Vidal (középen) góljával előnyben a Bayern

Mikor a müncheni mérkőzésen Arturo Vidal már a 2. percben megszerezte a vezetést a Bayern München számára, kevesen gondolták volna, hogy több találat már nem esik azon a mérkőzésen. Márpedig az a furcsa történet állt elő, mert bár a mérkőzés nagy részében a bajorok mezőnyfölényben voltak, több gólt már nem sikerült szerezniük. Sőt, a Benfica a második játékrészben fel is bátorodott és ha kicsit jobban koncentrál a befejezéseknél, most lényegesen kedvezőbb előjelekkel várhatná a visszavágót. 

A hétvégén mindkét alakulat győzelemmel zárta soros bajnokiját, a Bayern a Stuttgartot verte idegenben 3-1-re, a Benfica pedig az Academica otthonában nyert 2-1-re. 

[2205024] 2016-04-13 20:45:00 Benfica - Bayern Münchenx

Ami a kezdőcsapatokat illeti: Josep Guardiola vélhetően ugyanazzal a kezdővel áll majd ki, lévén az akkori sérültek mellé senki nem csatlakozott. A Benficánál viszont árnyaltabb a kép, hiszen a házi gólkirály Jonas eltiltása miatt kihagyja a találkozót, így a gólszerzés Kosztasz Mitroglura és Raul Jimenezre vár majd. Erősen kérdőjeles Nicolas Gaitán és Luisao játéka is, mind a két alapember sérüléssel bajlódik. 

Ki jut tovább?    ​
Bayern München Benfica
1.04 8.50

Habár az 1-0-s előny igen kedvező a német gárda számára, azért közel sem tűnik betonbiztosnak, ennek ellenére a fogadóirodák tutira veszik, hogy a bajorok jutnak a legjobb négy közé. A tavalyi kiírásban a Bayern például ráfázott Portugáliában, amikor a Porto elleni negyeddöntő első mérkőzésén 3-1-es vereséget szenvedett. 

A Benfica számára nincs veszítenivaló ezen a találkozón, így remek közönsége előtt alighanem mindent bele is adnak majd a Sasok. Bár Jonas kiválása érzékeny veszteség, a lisszaboni alakulatban bőven akad olyan játékos, aki képes lehet gólt szerezni. A Benfica számára nem nagyon létezik más taktika, mint a támadás, lévén ahhoz, hogy a rendes játékidőben megfordítsa a párharcot minimum két rúgott gólra lesz szüksége. A Bayern számára pedig nem lenne egy okos taktika, ha feladná az offenzív játékot, hiszen ha sikerülne a kapuba találni, abban az esetben a Benficának már három gól kellene. Ebből kiindulva a mindkét csapat szerez gólt fogadást 1,90-es oddson jó ötletnek véljük. 

hatharom.com-tipp: Mindkét csapat szerez gól - IGEN
TippmixPro@1.90
[2205024] 2016-04-13 20:45:00 Benfica - Bayern Münchenx;