Bajnokok Ligája

Ismét elmarad a címvédés, kiesett a Barcelona

Emberfeletti védekezést mutatott be Diego Simeone együttese, ezzel ők nyerték a spanyol párharcot.

Fernando Torres hiányában sem váltott az Atlético Madrid, maradtak a 4-4-2-es felállásnál, csak Griezmann csatártársa Ferreira-Carrasco volt, míg a középpályára Saúl Niguez került be.

A visszavágót egyértelműen az Atlético Madrid kezdte jobban, habár ez a 35. percig csak távol, gyenge lövésekben mutatkozott meg. A Barcelona tartogatta a labdát, hatalmas volt a fölényük, ám alig-alig kerültek közel Oblak kapujához. A félidő második felében aztán megélénkült a játék, köszönhetően Griezmann csodálatos fejesgóljának. A katalánok azonnal magasabb fokozatba kapcsoltak, hiszen ezzel már a Matracosok álltak továbbjutásra, ám a döntés a második félidőre maradt.

Az elején még csak-csak egyenrangú partnere volt a Madrid a Barcának, ám a utolsó félórára embertelen nyomás nehezedett Oblak kapujára. Az igencsak paprikás, balhés hangulat azonban a hazai csapatnak tett jót, sokat állt a játék, Kokéék húzták az időt, amíg tehették. Messiék nemigen tudtak nagy helyzetet kialakítani, ehhez persze kellett az Atlético emberfeletti védekezése is. Az utolsó percekre aztán megtriplázódtak az izgalmak: előbb Griezmann szerezte meg tizenegyesből a Madrid második gólját, majd pedig Rizzoli nem adott büntetőt a Barcelonának a 93. percben. Végül a hazaiak ha nehezen is, de kibírták a nyomást, így 3-2-es összesítéssel ők is ott vannak az elődöntőben.

A Barcelona tulajdonképpen csak magát okolhatja, 1-0-ig nem volt semmi kedvük futballozni, az Atléticót pedig a szurkolói belehajszolták a győzelembe. Igaz, hogy a katalánok egy tiszta tizenegyest kérhetnek számon az olasz játékvezetőn, de Rizzoli legalább két Barcelona-játékost ki is állíthatott volna. Kiesett a címvédő, de nem akármilyen párharc volt!

Igencsak gyengén kezdődött a Benfica-Bayern találkozó, amelynek a lökést végül Jiménez találata adta meg. Neuer kapus borzalmas helyezkedése és a védők figyelmetlensége után néhány percig hosszabbításra álltak a portugálok, ám Vidal hamar lehűtötte a portugál kedélyeket. Lényegében itt a párharc el is dőlt, ám a második félidő tizedik percében Thomas Müller még rátett egy lapáttal, végleg lezárva a kérdéseket. A bajorok végül 3-2-es összesítéssel jutottak a legjobb négy közé.

Sorsolás péntek délben, melyet természetesen ÉLŐ szöveges tudósításban közvetítünk!

Percről percre: Atlético Madrid-Barcelona, Benfica-Bayern München 2016 04 13x