Bajnokok Ligája

Négy között a Real Madrid és a Manchester City

  • hatharom.com

A Real Madrid Cristiano Ronaldo triplájával 3-0-ra legyőzte a Wolfsburgot, így 3-2-es összesítéssel továbbjutott az elődöntőbe. A másik találkozón a Manchester City Kevin de Bruyne találatával verte a PSG-t, így szintén 3-2-es összesítéssel ott van a legjobb négy csapat között.

Real Madrid - Wolfsburg (3-0)

Ahogy azt várni lehetett, nekiesett ellenfelének a Real Madrid, azonban a Wolfsburg jól állta a sarat és az első 10-15 percet tulajdonképpen lehozta komolyabb helyzet nélkül. Az első negyedóra végén aztán Carvajal megpattanó beadása utat talált a német védők lábai között, majd a hosszú saroknál várakozó Cristiano Ronaldo elé került, aki köszönte szépen a lehetőséget, és félmagasan a kapuba passzolt (1-0). Még le sem ülte a szurkolók a székükre, amikor jött a második madridi találat: Kross szögletére Ronaldo robbant be remek ütemben, hajszálpontos csúsztatása pedig a hosszú alsóban kötött ki (2-0). A két bekapott gól után a Wolfsburg ugyan megpróbált kijönni a szorításból, de ziccereket nem tudott kialakítani, a Real pedig szemmel láthatóan nem akart kapkodni, így a szünetig maradt a 2-0. Ezzel pedig be is jött a tippünk!

A fordulás után is óvatos maradt a Madrid, elsősorban egyéni alakítások valamint szögletek és pontrúgások után tudott veszélyeztetni. A 77. percben aztán Ronaldo végzett el egy szabadrúgást 25 méterről, majd a szétugró sorfal között, némi szerencsével labdája a bal kapufa mellett utat talált a hálóba (3-0). A hátralévő negyedórában is inkább a hazaiak előtt adódott lehetőség, Benaglio kapus Benzema, Bale majd Jesé lövésénél is nagyot védett, de hiába a bravúrok, ezen az estén a Real Madrid akarata érvényesült, és háromgólos győzelmének köszönhetően 3-2-es összesítéssel bejutott a legjobb négy csapat közé.

[2205023] 2016-04-12 20:45:00 Real Madrid - Wolfsburgx;[2205026] 2016-04-12 20:45:00 Manchester City - Paris Saint Germainx;

Manchester City - PSG (1-0)

Elnézve az első mérkőzést, nem csodálkozhattunk azon, hogy óvatosan kezdtek a csapatok, az első lehetőségekre 20-25 percet kellett várni. A 30. percben aztán Agüerót egy remek kiugrást követően a 16-oson belül felvágta Trapp kapus, így az angolok egy jogos tizenegyeshez jutottak: az ítéletet maga a sértett végezte el, de túl biztosra ment és labdája a bal alsó sarok mellé gurult.

A fordulás után rákapcsolt a PSG, hiszen a City egy 0-0-val is továbblépett volna. A csereként beálló Lucas gólt is szerzett, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot, majd Ibrahimovic nevéhez írhattunk fel egy-két próbálkozást. A továbbjutás kérdése végül a 76. percben dőlt el: Fernando adott remek passzt Kevin De Bruyne-nek, a belga pedig a tizenhatos vonaláról a kapu jobb oldalába lőtte a labdát (1-0). A hajrában a PSG mindent megpróbált, Ibrahimovicnak egy újabb lesgól össze is jött, de mindent egybevetve ezen az estén a párizsiak gyenge napot fogtak ki, így a csapatként jobban működő City a két meccs alapján megérdemelten jutott a legjobb négy közé. Akárcsak a Real-meccsén, ezen a rangadón is sült a tippünk!.

[2205026] 2016-04-12 20:45:00 Manchester City - Paris Saint Germainx;
Percről percre: City-PSG és Real-Wolfsburgx