Tipp

Gasquet könnyedén lépheti le az egykori top 10-es spanyolt

  • Cesc18

A monte-carlói masters hétfői játéknapján a Richard Gasquet-Nicolás almagro derbiből húznánk hasznot.

Richard Gasquet-Nicolás Almagro
Hatharom-tipp: Gasquet -3.5 (games hendikep)
Odds: 1.89
Eddig éri meg: 1.78
Tipperősség: 5/10
Alternatív megoldás: Gasquet 2-0 @ 1.90 @ TippmixPro 

Hagyományosan Monte-Carlóban veszi kezdetét az európai salakszezon, és miután Masters-besorolású, így minden nagyágyú nevével találkozhatunk a főtáblán. Az első nyolc kiemelt csak a legjobb 32 között mutatkozik be, de ettől függetlenül már az első fordulóban igen jó párosítások jöhetnek össze. Ilyen például a kilencedik helyen rangsorolt Richard Gasquet és az egykori top 10-es Nicolás Almagro összecsapása. Ez tűnik az egyik legrangosabb összecsapásnak, de közel sem biztos, hogy ez lesz a legizgalmasabb meccs. 

Almagro ugyanis a 2014-es sérülésekkel, műtétekkel teli szezonja óta nem találja a fonalat. Mindent megtesz, hiszen az idei évnek új ütővel, új szponzorral, új edzővel és friss házasként vágott neki. Jelenleg a 62. helyen áll a világranglistán, miután tavaly nem brillírozott, így elvileg vissza kellene tudnia kapaszkodni a legjobbak közé, ám eredmények nélkül ez nem fog menni. Márpedig egyelőre a Buenos Aires-i döntője mellett nem sok maradandót alkotott.

Gasquet sokkal jobb szezont fut, bár az óceániai turnét sérülés miatt kénytelen volt kihagyni, azóta nyert egy tornát Montpellierben, a két márciusi Mastersen pedig a legjobb 16-ig jutott, ahol Marin Cilic és Tomás Berdych ellen maradt alul, de ezek abszolút vállalható vereségek. Tavaly október óta a top 10 tagja, a salakszezon egy jó lehetőség számára, hogy a 9-10. helynél előrébb verekedje magát, hiszen például itt Monacóban nem indult 2015-ben, de a többi Mastersen sem villogott annyira.

A spanyol múlt héten elég gyenge tenisszel kapott ki Marrakechben Guillermo Garcia-Lopeztől, de előtte Inigo Cervantes-Huegun és Thiago Monteiro is verték, ami sokat elárul Almagro formájáról. Nem mozog valami jól a pályán, mentálisan pedig soha nem tartozott az erős játékosok közé, most sem a türelem jellemző a játékára. Gasquet jelenleg minden tekintetben jobb nála és az elmúlt három összecsapásukat egyaránt ő nyerte. Ezek közül a tavalyi a legfontosabb, amit már Almagro sérülései után vívtak. Estorilban a negyeddöntőben találkoztak, tehát azon a tornán még jobban is ment a spanyolnak, de így is csak egy szorosabb szettre volt jó. Négy játék kényelmesen lehet köztük most is, Nico egyébként sem rajong annyira ezért a tornáért.

Gasquet és Almagro egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Estoril Salak Gasquet 6:1, 7:6
2013 Miami Kemény Gasquet 6:7, 7:5, 7:6
2012 Wimbledon Gasquet 6:3, 6:4, 6:4
2011 Montreal Kemény Almagro 7:5, 6:3
2010 Gstaad Salak Almagro 7:5, 6:1
2010 Acapulco Salak Almagro 3:6, 7:5, 7:6