Magyar Kupa

Favorit a Ferencváros, de nem ennyire

Az elődöntők második felvonásán meglepetés lenne, ha nem a két fővárosi gárda jutna a döntőbe.

A két héttel ezelőtt megszerzett bajnoki címet követően a kupában is révbe érhet a Ferencváros, ehhez azonban előbb a Debrecenen, majd az Újpesten kell átverekednie magát Thomas Doll gárdájának. Habár Bödéék kedvező helyzetből várják a szerda esti visszavágót, ám az idegenbeli 0-0 mindig veszélyes eredménynek számít.

Melyik csapat jut tovább?
TippmixPro
Debrecen: 2.55 Ferencváros: 1.45

A magyar futball utolsó duplázója a Debrecen volt, a Loki 2011/12-ben nyert bajnoki címet és Magyar Kupát is

Az újabb bajnoki siker után a Ferencváros immáron három meccse nem veszített pontot a Groupama Arénában, ráadásul a gólszerzéssel sem akadt gondjuk, tizenegyszer mattolták az ellenfeleket. A Debrecen is megszakította kilométer hosszúságú idegenbeli nyeretlenségi szériáját, így Szakályék is bizakodhatnak abban, hogy az Üllői úton is sikerül majd legalább egyszer betalálniuk, amire szükségük van a továbbjutás kiharcolására. A március közepi odavágón jobban játszott a Debrecen, helyzeteket alakítottak ki, veszélyesebbek voltak, míg két hete a bajnokságban már össze is jött a siker, a Debrecen legyőzte a bajnokot.

Ám Budapestre nem nyerni járnak Kondás Elemérék, utoljára 2012-ben vonulhattak le győztesen a pályáról a hajdúságiak. Szerdán még foglalkozunk részletesebben a mérkőzéssel, ám első ránézésre mi több esélyt adunk a Debrecennek még idegenben is, mint az oddsok.

A 2-0-s előny birtokában az Újpest magabiztosan utazhat Békéscsabára, még úgy is, hogy a viharsarkiak a bajnokságban elkapták Vignjevics csapatát. Laczkóéknak az utolsó két bajnoki nem sikerült jól, ráadásul hétvégén élet-halál meccset játszanak Felcsúton. Szerintünk a Békéscsaba már elengedte ezt a kupasorozatot, a hétvégi meccsükre koncentrálnak, ám a kétgólos előny birtokában a vendégek sem szakadnak majd meg a győzelemért. Itt a kevés gól tűnik jó opciónak.

A     szorzói a visszavágókra
Időpont   1 x 2
Kedd, 18:00 Békéscsaba-Újpest 3.35 3.40 2.05
Szerda, 18:00 Ferencváros-Debrecen 1.62 3.60 5.40
[2197493] 2016-04-13 18:00:00 Ferencváros - Debrecenx;