Vízilabda

Ha nyerünk, megyünk az olimpiára

  • hatharom.com

A spanyol válogatottnak a kazahok elleni biztos sikerével eldőlt, hogy a csoportgyőztes magyar férfi vízilabda-válogatott pénteken a németekkel csap össze a riói olimpiai indulásért a trieszti olimpiai selejtező negyeddöntőjében.

Benedek csapatának már csak egy győzelemre van szüksége a kvalifikációhoz

Benedek Tibor együttese a szlovákok csütörtök délutáni legyőzésével végzett az A csoport élén, ezzel eldőlt, hogy a B csoport negyedik helyezettjével kerül össze. Ez a csapat végül a német lett, amely csak ugyan 12-6-re kikapott a házigazda olasz válogatottól, az eredmény már nem számított, mindenképpen a csoport negyedik helyén végzett. 

Az A csoport zárómeccsén Románia 8-8-at ért el Oroszország ellen, így előbbi lett itt a negyedik, utóbbi pedig az ötödik, azaz az orosz csapat már biztosan nem lehet ott az olimpián.

A magyar csapat tehát elérte a célkitűzését és csoportelsőként folytathatja a negyeddöntőt. Benedek Tibor, a válogatott szövetségi kapitánya Németország ellen is a kiváló támadójátékban bízik. "Látom, hogy ez a csapat egy támadógépezet, ezt a gólerősséget és önbizalmat meg kell tartani. Nemrég kétkapuztunk a németekkel, úgy érzem, ez előnyt jelent majd, annak ellenére, hogy könnyebben nyertünk ott" - fogalmazott  a waterpolo.hu-nak a kapitány. "Mindenki tudja, hogy ez egy más típusú mérkőzés lesz, jó volt megismerni őket, mert vannak dolgok, amiket ők másként csinálnak. Igaz, elég régen volt már ahhoz az a németországi edzőtábor, hogy nagy következtetést vonjunk le belőle. A fiataloknak viszont fontos volt, hogy érte őket ott egy élmény, egy tapasztalat, amit hasznosítani tudnak pénteken.” 

A negyeddöntő párosítása és programja
MAGYARORSZÁG-Németország 16.00
Kanada-Spanyolország 17.30
Hollandia-Franciaország 19.00
Olaszország-Románia 20.30

A bukmékerek szerint nem lehet kérdés a magyar-német mérkőzés kimenetele, hiszen a mieink győzelmére nem is kínálnak oddsot, míg a germánok sikere 14-szeres pénzt fizetne. A bukik ezúttal is 5,5 gólon húzták meg a hendikephatárokat, ami már az oroszok ellen (18-8) és a szlovákok ellen (16-7) is könnyedén leesett. 

Fogadás a gólok számára    
Kevesebb, mint 19.5 Több, mint 19.5
1.75 1.85

Az biztos, hogy zsinórban az ötödik napon medencébe szállni nem lehet egy könnyű dolog, de mivel az ellenfél hasonló körülmények között készülhetett, ez nem lehet döntő tényező. A két válogatott játéktudásban nem említhető egy lapon, még akkor sem, ha a német vízilabda folyamatosan fejlődik. A pénteki találkozón viszont csak egy dolog számít: aki nyer, az biztosan ott lesz Rióban. 

Hendikepes fogadások    
Magyarország -5.5 Németország +5.5
1.70 1.90