NB I

Ismét megszenvedhet a Fradi a Honvéddal

A Magyar Kupa elődöntőjének árnyékában lép pályára a Ferencváros és a Debrecen.

A 28. forduló után következik az 27., elhalasztott játéknap az OTP Bank Ligában. A hétközi fordulóban mindenhol papírforma eredmény született, a hat hazai gárda egyaránt begyűjtötte a három pontot. A legmagasabb odds a Vidi sikerére volt, a fehérváriakkal 2.21-szeres pénzt nyerhettünk, míg aki mind a hat mérkőzést "H"-ra húzta, 100 forintra 3600-at nyerhetett a    -n. Hétvégén ismét forduló, így érdemes körüljárni az esélyeket.

A 27. forduló oddsai
TippmixPro
  1 x 2
Haladás-Békéscsaba 2.02 3.40 3.45
MTK-Diósgyőr 1.97 3.40 3.60
Videoton-Vasas 1.46 3.95 7.00
Újpest-Puskás Akadémia 1.51 3.70 6.70
Paks-Debrecen 2.70 3.25 2.48
FTC-Honvéd 1.43 4.10 7.30

Több, mint öthetes böjt után sikerült ismét bajnokit nyernie a Haladásnak, a szombathelyi gárda hátrányból fordítva verte meg Sopronban a Vasast. Mészöly Géza tanítványaira ismételten egy nyerhető találkozó vár, a Békéscsaba egy sima zakóval melegített hét közben a nem rövid soproni kirándulásra. A papírforma azt diktálná, hogy a Hali az őszi 1-1 után ezúttal legyőzi pályaválasztóként a Békéscsabát, de ne felejtsük el, hogy a viharsarki együttes okozott már meglepetéseket tavasszal. A 2.02-es szorzó nem tűnik rossznak a vasi gárda sikerére, még akkor sem, ha ez a félszezon nem épp az ő sikereik dicshimnusza.

Változatlanul hazai pályán gyűjtögeti csak pontjait az MTK és a Diósgyőr is. Szerdán is mindkét gárda győztesen hagyta el a pályát, így a papírforma Dunaújvárosban egyértelműen fővárosi győzelmet mondat velünk. Már csak azért is, mert Teodoru Vaszilisz fiai pályaválasztóként majdnem annyi pontot szereztek, mint a bajnok Ferencváros, a Diósgyőrnél viszont csak a Puskás Akadémia szerzett kevesebb pontot idegenben. Ősszel az Illovszky Stadionban adtak egymásnak randevút a csapatok, az MTK akkor nagyon simán ledózerolta a diósgyőri csapatot, amely nyolc mezőnyjátékossal fejezte be azt a találkozót. Itt is hazai győzelmet várunk, 1.97-ért.

MTK#hun-mtk_budapest#5

Borzalmasan gyenge meccsen, de egy hónap után végre nyert a Videoton, amely a Lokit fektette két vállra kedd délután. A piros-kék csapatok összecsapásán mindkét együttesnek komoly tétje lesz, a Vidi a nemzetközi kupáért küzd, míg a Vasas a kiesés elkerüléséért. Az angyalföldi gárda egyébként egyre biztatóbb jeleket mutat, az Újpest legyőzése után sokáig a Hali ellen is győzelemre álltak, így bár kikapott Michael Oenning csapata, a német mester látott biztató jeleket. Az utóbbi években a fővárosi csapatnak nem sok babér termett a Vidi otthonában, olyannyira, hogy 2009-ben szerzett utoljára pontot a Vasas Székesfehérváron, azóta öt hazai siker, 17-2-es gólkülönbség.

Gólokra számíthatunk a Szusza Ferenc Stadionban, az Újpest és a Puskás ugyanis hajlamos gólgazdag mérkőzéseket játszani. A két csapat eddigi hat, NB I-ben lejátszott mérkőzése összesen 26 gólt hozott, mindannyiszor betalált mindkét csapat. Erre most is remek esély kínálkozik, a felcsútiaknak támadniuk kell, hiszen továbbra is kiesőhelyen állnak, míg a lila-fehérek a gyenge tavaszukon javíthatnak kicsit. Kíváncsian várjuk az oddsokat a gólokra, de mi ismét elfogadnánk egy jó kis 3-3-at vagy 5-4-et valamelyik félnek.

[2005922] 2016-04-09 18:00:00 Újpest - Puskás Akadémiax;10

Annak ellenére esélyesebb a Debrecen Pakson, hogy a Lokinak hagyományosan nem megy Tolna megyében. A Székesfehérváron kapituláló Loki ráadásul jövő héten sorsdöntő kupatalálkozót játszik a Groupama Arénában, vélhetően erre pihenteti majd játékosait Kondás Elemér. Csertői Aurél fiai javuló formát mutatnak, igaz ugyan, hogy kikaptak a Ferencváros ellen idegenben, de hazai pályán az MTK-t nagyon simán, 4-1-re gázolták le Lenzsérék. 1.48-at fizet az 1x, erre pedig mi bátran merünk tippelni, hiszen a Loki 2013 óta nem nyert Pakson.

Ünnepi körülmények között vághat vissza a fájdalmas tavaszi vereségért a Ferencváros a Honvédnak. Mint arra emlékezhetünk, február végén a Kispest remek játékkal győzte le a Bozsik Stadionban fővárosi riválisát, ám azóta a dolgok kicsit megváltoztak. Thomas Doll csapata matematikailag is megszerezte a bajnoki címet, a Honvéd pedig három bajnoki siker után ismét botlott, ezúttal Újpesten. Ahogyan a Debrecen, úgy véleményünk szerint a Ferencváros is tartalékol majd a bajnokin, hiszen a szerdai kupameccs most mindennél fontosabb. Szoros hazai sikert várunk a Grouppama Arénában, 1.43-ért egyáltalán nem éri meg a "H"-ra pakolni.

2016-04-09;212
2016-04-10;212
184980