Vízilabda

Karnyújtásnyira az első helytől a Benedek-csapat

  • hatharom.com

A magyar férfi vízilabda-válogatott csütörtök délután Szlovákiával csap össze a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán.

Karnyújtásnyira az első helytől a Benedek-csapat.

Románia után az orosz válogatott sem okozott gondot, sőt, Benedek Tibor tanítványai gyakorlatilag már az első negyedben eldöntötték szerdai mérkőzésüket a keletiek ellen. Pár perc leforgása után már 4-1-re is vezettünk, nyolc minutumot követően pedig 6-2 állt az eredményjelzőn Varga Dénesék javára. A pazar első negyed után a játékosok nagy önbizalommal pólóztak, olyan lövéseket is elvállaltak, amiket általában nem szoktak, ám jól tették, mivel többségük góllal zárult, s 11-5-ös előnnyel vonulhattunk nagy szünetre. A harmadik etapban folytatódott a magyar gólzápor, s a védelmünk is csak egy gólt engedett, így a záró játékrészre 15-6-tal fordulhatott a Benedek-csapat. Az utolsó nyolc percet is sikerült megnyernünk, így pedig végül kereken tíz találattal múltuk felül Oroszországot.

"Akik otthonról néznek minket, azt várják, hogy az összes mérkőzésen így játsszunk, de ez nem a valóság. Az oroszok ma nem úgy játszottak, ahogyan tudnak, nálunk pedig mindenki jól teljesített, ez hozta ezt a különbséget. Ez a mérkőzés arra volt jó, hogy egy kis önbizalmat szerezzünk" - nyilatkozta a találkozó után Benedek Tibor az M4 Sportnak.

Az A-csoport állása
# Ország M GY D V GA P
1. Magyarország 4 3 1 0 57-37 7
2. Kanada 4 2 2 0 42-39 6
3. Franciaország 4 3 0 1 41-43 6
4. Románia 4 1 1 2 42-45 3
5. Oroszország 4 1 0 3 32-41 2
6. Szlovákia 4 0 0 4 32-41 0

Csütörtökön jön tehát az utolsó csoportmérkőzésünk, méghozzá Szlovákia ellen, amely nemzet válogatottja a leggyengébb csapatnak mondható a szextettben, hiszen eddig valamennyi mérkőzését elveszítette. A Szivós Mártonéknak viszont meg szokott gyűlni a bajuk északi szomszédainkkal, januárban egy barátságos mérkőzésen négy találattal, míg 2015 februárjában mindössze egyetlen góllal bizonyultunk jobbnak a szlovákoknál.

Fogadás a gólok számára    
Kevesebb, mint 20,5 Több, mint 20,5
1.85 1.75

Nem szabad tehát hátradőlnünk, de amit eddig láttunk a két együttestől a trieszti, olimpiai kvalifikációs tornán, az alapján megállapítható, hogy csak és kizárólag a magyar siker különbsége a kérdéses csütörtökön. Vagyis nagy esély mutatkozik arra, hogy az oroszok után a szlovákokat is két számjegyű különbséggel, gólokban gazdag, közönségszórakoztató mérkőzésen győzzük le.

Egyébiránt muszáj megjegyezni, hogy amennyiben legalább egy döntetlent elcsípünk Szlovákia ellen, úgy megnyerjük a csoportunkat, s a másik hatos negyedik helyezettjével, vélhetően Németországgal vívunk sorsdöntő csatát pénteken az olimpiai kvótáért.

Hendikepes fogadások    
Magyarország -6,5 Oroszország +6,5
1.70 1.90