Bajnokok Ligája

A Wolfsburg nem Barcelona, oktatták a Realt

A szerdai játéknapon a Manchester City és a Wolfsburg is meglepő eredményt ért el. Bajban a Real Madrid!

Mindössze egyetlen helyen változtatott a barcelonai kezdőhöz képest Zinedine Zidane, ezzúttal Danilo került be a védelem jobb oldalára, nem pedig Carvajal. Ami a németeket illeti, Schürrle szerepelt ékként, de a cserepadon ott ült Bas Dost is.

A brutális, 80%-os labdabirtoklás nem hozta meg az eredményét, ez pedig hamar visszaütött a Real Madridnak. Az egyik kósza Wolfsburg-kontránál Casemiro rúgta fel Schürrlét, ez pedig tizenegyest ért. Az ítéletet Rodriguez hibátlanul lőtte, így meglepetésre a németek szerezték a mérkőzés első találatát. A hidegzuhanyt ezután sem zárta el Hecking csapata, a sokadik védelmi megingást Arnold használta ki, így tehát 25 perc elteltével már két góllal ment a Bundesligában botladozó csapat a Barcelona veretlenségét elvevő Real ellen. A két gyors gól sokként érte a Real Madridot, a németek sorra alakították ki a helyzeteket, inkább érett a harmadik gól, mintsem a szépítés.

A szünetben Zidane egyáltalán nem tudott rendet rakni a fejekben, a Real teljesen ötlettelenül és kicsit hitehagyottan kezdte a második játékrészt. Az összjátékok nem mentek, a támadójáték esetleges volt, semmi szervezettség nem látszott Bale-ék játékán, egyre idegesebbek is lettek a vendégek. A 2-0-s végeredmény a biztosíték arra, szenzációs visszavágót láthatunk egy hét múlva!


A szokásos 4-3-3-ban, Marco Verratti nélkül futott ki a pályára a PSG együttese, míg a Citynél Pellegrini kicsit óvatosabb felállást választott, Kun Agüero szerepelt egyetlen ékként.

Helyzetgazdag, mozgalmas első félidőt hoztak össze a csapatok, Ibrahimovic még egy tizenegyest is kihagyott. A legnagyobb izgalmak aztán a 40. perc után következtek, előbb a PSG védelme adta el a félpályán a labdát, majd Fernando rúgta rá a játékszer Ibra lábára - mindkettőből gól született.

A franciák a második félidőben is maradtak támadásban, Rabiot megérdemelt góljára alig negyedórát kellett várni. A párizsi gárda becsülettel ment előre a harmadik gólért, ám a sokadik elképesztő védekezési hiba ismét gólt eredményezett, Aurier bakiját Fernandinho használta ki. A sok helyzetet hozó, remek iramú mérkőzésen reális végeredmény a 2-2, habár közelebb álltak a sikerhez a franciák.

2016-04-06;42
Percről percre: 2016 04 06 Wolfsburg-Real Madrid PSG-Manchester Cityx