Bajnokok Ligája

Meglepheti a Benfica a Bayern Münchent?

  • hatharom.com

A bombaformában lévő Benficát fogadja a Bayern München a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A bajorok félelmetes hazai mérlegükben, a portugálok a jó formájukban bízhatnak.

Thomas Müllerék komoly ellenállásra számítanak

A német és a portugál listavezető csap össze kedden este az Allianz Arénában, a tét a BL elődöntője. Josep Guardiola együttese a nyolcaddöntőben a Juventust ejtette ki egy emlékezetes párharc során, míg a Benfica az orosz Zenitet lépte le kettős győzelemmel. A közvélemény szerint ennek a párharcnak egyértelműen a bajorok az esélyesei, ugyanakkor a német bajnokot irányító Pep Guardiola igen óvatosan nyilatkozott.

Bayern München#ger-bayern_munich#5
Benfica#por-benfica#5

A Bayern a BL-ben hazai pályán feltartóztathatatlan "A Bayern München edzője vagyok és mindig a legjobbat akarom, de komolyan nem gondolom, hogy mi lennénk a favoritok. A Benfica ebben a pillanatban remekül játszik, be kell vallanom, hogy lenyűgöznek. A statisztikáik is remekek. Pontosan tudják, hogy mit kell tenniük, tudják, hogyan kell olvasni a játékot. Mitroglu és Jonas is nagyon erős, komoly minőséget képviselnek a 16-os környékén. Mi vagyunk a Bayern és a Bayern mindig esélyesnek vélt csapat. Nagyon tisztelem őket és a portugál futballt, emlékezzünk csak, mi történt tavaly Portóban" - fogalmazott a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Guardiola, aki emlékeztette a szurkolókat a 3-1-es vereségre is.

Guardiola szavai elsőre akár udvariasságnak is tűnhetnek, ugyanakkor nem árt megjegyezni, hogy a Benfica utolsó 20 tétmérkőzéséből 19 -et (!) megnyert, így a lisszaboni alakulat duzzad az önbizalomtól. Rui Vitória, a Sasok vezetőedzője nem is rakott terhet a csapata vállára. "Taktikai értelemben a Bayern München egy másik szintet képvisel. Tudják, hogyan alkalmazkodjanak a mérkőzésen felmerülő szituációkra. Nagyon koncentrálnunk kell és csapatként kell működnünk, amennyire csak lehetséges. Szeretném megnyerni a mérkőzést, de tudom, hogy mennyire nehéz lesz. Nagy lelkesedéssel, odaadással és áhítattal kell játszanunk, és élveznünk kell a találkozót. Azt akarom, hogy a csapatom jól szórakozzon"- nyilatkozta a Benfica edzője. 

Tudtad?

  • A Bayern utolsó 13 BL-meccsén 11 alkalommal több, mint 2,5 gól esett
  • A Bayern az utolsó 9 BL-meccsén 8 alkalommal rúgott legalább két gólt
  • A Benfica utolsó 7 BL-meccsén 6 alkalommal  2,5 gólnál több esett
[2205020] 2016-04-05 20:45:00 Bayern München - Benficax

A BL-negyeddöntőket ÉLŐ szöveges tudósításban közvetítjük mindkét napon!

Ami a hiányzókat illeti: a hazai oldalon Jerome Boateng és Holger Badstuber biztosan kihagyja a találkozót, Arjen Robben és Mehdi Benatia kisebb sérüléssel bajlódott, így az ő szereplésük némileg kérdéses. A vendégeknél Lisandro Lopez, Luisao, Nuno Santos és Julio Cesar maródi, így több meghatározó embere nélkül kell majd pályára lépniük a portugáloknak.

A telt ház garantált lesz kedden, ahol két remek formában lévő, a labdával kiváló kapcsolatban álló együttes méri össze erejét. A bukmékerek fölényes Bayern München-győzelmet várnak, hiszen a hazaiakra csak 1.18-as szorzót kínálnak, míg a vendégek győzelme 13,50-es pénzt hozhat a bátor fogadóknak. Viszont a tét miatt mi úgy véljük, hogy óvatos kezdés várható a felektől, a Benfica biztosan nem akar  korán hátrányba kerülni, míg a Bayern szeretné elkerülni, hogy hazai pályán gólt kapjon. Emiatt a mérkőzés első 45 percében nem biztos, hogy a gólok játsszák majd a főszerepet.

hatharom.com-tipp: 1. félidő - Gólszám kevesebb, mint 1,5
TippmixPro@1.60
[2205020] 2016-04-05 20:45:00 Bayern München - Benficax;