Német foci

Fogy a levegő Dárdaiék körül?

  • hatharom.com

Edzői pályafutása legnagyobb zakóját vehette fel a hétvégén Dárdai Pál, miután a Hertha 5-0-ra kikapott a Borussia Mönchegladbach vendégeként. A Bundesli

Ez most így sikerült - Dárdai edzői karrierje legnagyobb vereségét volt kénytelen elkönyvelni / herthabsc.de

Rangadót bukott vasárnap a Hertha BSC, a fővárosi alakulat a negyedik Mönchengladbach vendégeként szaladt bele egy ötösbe. Dárdai Pál számára alighanem emlékezes lesz ez a mérkőzés, hisen a fiatal magyar tréner nem túl hosszú edzői pályafutása legnagyobb arányú vereségét könyvelhette el. Érdekesség, hogy a két csapat őszi mérkőzésén is fölényes Borussia-siker született, akkor a zöld-fehérek 4-1-re lépték le a berlinieket.

A lefújás után Dárdai a tőle megszokott higgadtsággal nyilatkozott a sajtónak, a magyar szakember pedig nem is keresett kifogásokat. „Ez a jogos eredmény, a Borussia 5–0-s győzelme tükrözte a pályán mutatott teljesítményt. Nagyon rossz napunk volt. A srácok padlót fogtak, nem érdemes cukrozni és szépítgetni. A Gladbach győzelme teljesen megérdemelt. Ha visszatérünk Berlinbe, dolgozunk tovább,  mint a hangyák ” - fogalmazott Dárdai.

A Hertha körül egyre jobban fogy a levegő, mert bár a fővárosiak még mindig őrzik harmadik és egyben Bajnokok Ligája-indulást érő helyüket, a negyedik Gladbach sikerével azonban már csak három pontra van mögöttük, akárcsak a Bayer Leverkusen, és akkor még nem beszéltünk a négy ponttal lemaradó Mainz-Schalke duóról.

[2002352] 2016-04-08 20:30:00 Hertha Berlin - Hannover 96x;

Mivel a Bundesliga küzdelmeiből mindössze hat forduló maradt hátra, ezért az elkövetkező hetekben komoly őrületre lehet számítani.A Hertha ebben a bajnoki szezonban még háromszor játszhat hazai pályán, ahol mindössze egy vereséget szenvedett el ebben a kiírásban: a Hannover és a Darmstadt elleni meccsek a kötelező kategóriába tartoznak, míg a Bayern München ellen már egy iksz is bravúrnak számítana. Komolyabb probléma a három idegenbeli találkozó, hiszen ezek közül kettő közvetlen rivális ellen (Leverkusen, Mainz) kerül megrendezésre, míg a kiesés elöl menekülő Hoffeinheim vendégeként biztosan vért kell izzadni a pontokért. A Hertha esetében azt sem szabad elfelejteni, hogy még állva van a Német Kupában is, aminek megnyerése Dárdai számára prioritást élvez(ne).

Ha vetünk egy pillantást a riválisok meccseire, akkor találunk tovább érdekes párharcokat, lesz még például Mönchengladbach - Leverkusen vagy Bayern München - Mönchengladbach, Schalke - Leverkusen rangadó is még. Szóval bőven lehet még itt nagy adok-kapok, talán ez lehet az oka, hogy az internetes fogadóirodák továbbra is bíznak Dárdaiékban, és a legtöbb esélyt nekik adják az első négybe kerülésért (a Bayern és a Dortmund ebben a fogadásban nem szerepel).

Az első négyben végez - Bundesliga 2015/16
Hertha 1.50
Bayer Leverkusen 1.61
B. Mönchengladbach 2.20
Mainz 4.50
Schalke 5.50
184845