Vízilabda

Esélye sincs a franciáknak a Benedek-csapat ellen

  • hatharom.com

A magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztos sikerrel kezdheti a trieszti, olimpiai kvalifikációs tornát.

Esélye sincs a franciáknak a Benedek-csapat ellen.

Nagyon egyszerű a képlet: a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a legjobb négy közé kell jutnia a trieszti olimpiai kvalifikációs tornán, és akkor részt vehet a nyári ötkarikás játékokon. Az elődöntőbe vezető út első lépcsőfoka vasárnap a franciák válogatottja lesz.

A mieink egy jól összeszokott kerettel utaztak el Olaszországba, hiszen Benedek Tibor szövetségi kapitány kilenc olyan játékost hívott meg válogatottjába, akivel 2013-ban világbajnokságot nyert Barcelonában. Az egyetlen hiányzónk az olimpiai bajnok center, Kis Gábor, aki az utolsó pillanatban került ki a csapatból sérülés miatt.

"Nagyon fontos állomás kezdődik vasárnap. A csapat készen áll arra, hogy megvívja ezt a nagy küzdelmet. Két dologra kell figyelni: egyrészt arra, hogy a felelősség ne legyen nagy súly nekünk, emellett viszont pontosan tudjuk azt, hogy mi a dolgunk, mi a felelősségünk ebben a helyzetben. Ki kell jutnunk, meg kell szereznünk a kvótát, ehhez minden mérkőzés fontos." - kezdte a vlv.hu-nak Benedek Tibor, majd így folytatta: "A mi csoportunk - annak ellenére, hogy a másikban vannak az olaszok és a spanyolok - valószínűleg az erősebb csoport, úgyhogy szerintem minden meccs egy picit nehezebb lesz, mint a másik oldalon. De nekünk arra kell figyelni, ami a mi dolgunk, arra, hogy minden mérkőzésre a maximális koncentráltsággal készüljünk, és álljunk oda. Az ellenfeleink biztosan nagyon felkészültek belőlünk. A mérkőzéseket meg kellene nyerni, nem nagyon látok más feladatot. Nem hiszem, hogy most a jó játék lenne itt az elsődleges, hanem az, hogy nyerni kell."

A magyar férfi vízilabda-válogatott kerete a trieszti tornára
Kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda).
Mezőnyjátékosok: Szivós Márton, Hosnyánszky Norbert, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Zalánki Gergő, Bedő Krisztián (ZF-Eger), Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda), Vámos Márton, Varga Dénes, Varga Dániel (Szolnoki Dózsa-Közgép), Manhercz Krisztián (Contitech-Szeged-Diapolo).
Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Ami a franciákat illeti, a gallok nem képviselnek túl nagy játékerőt a férfi vízilabdában. Legutóbb a 2014-es budapesti Európa-bajnokságon találkoztunk velük, s akkor 12-7-re tudtunk nyerni. Azóta pedig egy igen fontos változáson esett át nemzeti csapatuk, hiszen Michael Bodegas, az első számú francia vízilabdázó, 2015-től olasz színekben versenyez.  Bodegas hiánya komoly érvágás a galloknak, a 2014-es meccsen például három gólt szerzett ellenünk, jól osztogatott, és a védekezésből is jócskán kivette a részét.

Ahogy Benedek Tibor is említette, ezen a tornán a szép játék nem számít, csak a győzelem, hiszen a cél szentesíti az eszközt. A sikerhez pedig a védelmünknek tökéletesen kell működnie, míg támadásban túl sok hibát nem szabad véteni. Mindezek alapján nem számíthatunk túl gólgazdag találkozókra a tornán, egyébként is a 2014-es magyar-francia meccsen 19 gól született, a legjobb francia játékos azóta már olasz, a gallok roppant lassúak, így ha csak nem dobunk gólt szinte minden támadásunkból, akkor aligha születik több, mint 19 találat a felek vasárnapi, trieszti mérkőzésén.

Fogadás a gólok számára - a     szorzói
19,5 alatt 19,5 felett
1.80 1.80