Női kézilabda BL

Zöld-fehér párharc a BL Final Fourért - I. felvonás

  • hatharom.com

Szombaton a Ferencváros Dabason látja vendégül a Győrt a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Jön az I. zöld-fehér derbi a BL Final Fourjáért.

A háromfelvonásos történet második fejezete következik az FTC-Rail Cargo Hungária és a Győri Audi ETO KC csapatai között szombaton, hiszen 14 nap leforgása alatt háromszor találkoznak női kirakatcsapataink. Amíg a felek a múlt héten az NB I keretein belül mérték össze tudásukat, ezen a hétvégén a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében ütköznek meg.

Az egy héttel ezelőtti összecsapáson minden bejött a Győrnek, hiszen támadásban gyakorlatilag nem hibáztak Ambros Martínék, míg védekezésben kőkemények voltak, így némileg meglepő módon 11 (!) találattal, 33-22-re tudtak nyerni a kisalföldiek. A dabasi találkozó viszont biztosan más lesz, mint a győri, erre mérget vehetünk.

Fogadás a végeredményre    
FTC Döntetlen Győr
2,55 8,25 1,60

Egyrészt a vendégek lényegesen fáradtabbak, mint a hazaiak, hiszen az utóbbi hetekben a válogatott játékosaik igen sok mérkőzést játszottak, továbbá jó pár játékosát kell sérülés miatt nélkülöznie Ambros Martínnak, ami szerdán ki is jött, mivel óriási meglepetésre a Győr csak az utolsó percben lőtt góllal mentette döntetlenre (!) bajnoki találkozóját Dunaújvárosban. Ezzel szemben a fővárosiak 22 gólos (!) sikerrel hangoltak a szombati találkozóra, méghozzá úgy, hogy a hétközi, Budaörs ellen megvívott bajnoki találkozó napjának délelőttjén Elek Gábor egy izzasztó edzést tartott lányainak.

Másrészt a IX. kerületieknek egyáltalán nincs veszítenivalójuk, hiszen attól függetlenül, hogy az elmúlt szezonban letaszították trónjukról a kisalföldieket, illetve a legutóbbi három hazai meccsüket megnyerték a győriek ellen, jelenleg minden tekintetben a vendégek felé billen a mérleg nyelve.

„A legnagyobb hiba az lenne, ha elbíznánk magunkat a legutóbbi győzelem miatt!” - kezdi Kari Aalvik Grimsbö, a győriek norvég légiósa. „Az FTC remek erőkből áll, és az utolsó pillanatig küzdenek minden meccsen, ugyanúgy, ahogy mi is tesszük. A szombati meccsen látott hibáinkat javítanunk kell, és teljes koncentráltság mellett jó eredményt érhetünk el már az első meccsen is. Örülünk, hogy több mint 200 győri szurkoló elkísér minket Dabasra és szurkol majd nekünk, erre is nagy szükség lesz.” - mondta a győri kapus csapata hivatalos honlapjának.

Fogadás a gólok számára    
Kevesebb, mint 52,5 Több, mint 52,5
1,80 1,80

Az biztos, hogy kiváló hangulat fogadja majd a feleket a dabasi arénában, ahol a több ezer fős szurkolótábor jelenléte és buzdítása ismét óriási erőt adhat Szucsánszki Zitáéknak, akik az idei szezonban még nem veszítettek találkozót otthoni környezetükben. Persze a IX. kerületiek csak akkor lehetnek eredményesek a hétvégén, ha maximális fordulatszámon pörögnek, és a múlt heti meccsel ellentétben jóval felszabadultabban játszanak.

Véleményünk szerint a győri összecsapás dacára ezúttal egy roppant szoros, gólszegény mérkőzésre van kilátás, hiszen a Bajnokok Ligájának Final Fourjába jutás a tét. Ráadásul még csak az első mérkőzésnél tartunk, ahol egyik fél sem kockáztat majd, ezért is gondoljuk úgy, hogy az FTC komoly erőbedobásra készteti Kovacsics Anikóékat, s még ha ki is kapnak a fővárosiak, úgy véljük, hogy biztosan öt gólon belül maradnak.

FTC-Rail Cargo Hungária - Győri Audi ETO KC
hatharom.com-tipp: FTC +4,5
TippmixPro@1.25
FTC-Rail Cargo Hungária - Győri Audi ETO KC
Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő I. mérkőzés
Dabas, szombat 15.00
Vezetik: Jesper Kirkholm Madsen, Henrik Mortensen (dánok)
Tv: Sport1