El Clásico

Újra nyílt a bajnokság, a Real Madrid nyerte a derbit

Pocsék első félidőt követően a Real Madrid magasabb fokozatba kapcsolt és idegenben tudta megverni a Barcát.

Különösebb meglepetés nélkül, az MSN és a BBC trióval vágott neki a két menedzser a 90 percnek. Zinedine Zidane a padra ültette csak Jesét, Iscót és Jamest is, így a Casemiro-Modric-Kroos középpálya a Rakitic-Busquets-Iniesta vonallal vehette fel a harcot középen.

Nagy iramban, feszült hangulatban kezdődött a 232. El Clásico, amely természetesen a Johan Cruyffra való emlékezéssel indult. Sajnos a helyzetek és a látványos támadások helyett a rugdosódásoké, a balhéé, a szabálytalanságoké és az ápolásoké volt a főszerep az első félidőben. Tulajdonképpen csak két-három említésre méltó jelenet volt a kapuk előtt. A katalánoknál Suárez hibázott ordító ziccerben, míg a Real Madridnál Karim Benzema lőtt az égbe nagy helyzetben.

Tizenegyes volt?

A gólcsend ellenére is dominálta a játékot a Barcelona, egy ízben pedig talán tizenegyeshez is juthattak volna, amikor a már egyébként is sárga lapos Sergio Ramos a tizenhatos vonalának közelében buktatta Lionel Messit, ami Hernández Hernández spori sípja néma maradt.

A fordulást követően a Real Madrid irányította a játékot, érezhető volt, hogy Zidane-ék a három pontért jöttek. Ám csakhamar visszavette a kezdeményezést a Barcelona, sorban jöttek a szögletek, melyek közül egynél elaludtak Pepéék, így Piqué zavartalanul fejelhetett Keylor Navas kapujába. Nem sokáig volt az előny a Barcánál, Benzema egy felpattanó beadás után félfordulatból gyönyörű góllal egalizált.

A gyors gólváltást követően sajnos a helyzetek ismét el-elmaradoztak, inkább távoli lövésekkel próbálkoztak a csapatok. Az utolsó negyedórára aztán még egy fokozattal feljebb kapcsolt a Real Madrid, egymás után hagyták ki a hatalmas ziccereket, egy esetben pedig még egy szabályosnak tűnő gólt is elvett tőlük Hernández Hernández. A lendületet Sergio Ramos kiállítása fogta meg, aki a nagyjából hatodik sárga lapos szabálytalansága után mehetett zuhanyozni. Ez végül inkább a Barcelonát zavarta meg, hiszen, Cristiano Ronaldo révén öt perccel a vége előtt megszerezték a győztes gólt a madridiak. Az utolsó percekre a Barca már nem tudott újítani, így meglepetésre az idei mindkét El Clásico vendégsikerrel ért véget.

Pocsék első félidőt láthattunk, ám az utolsó 20 perc mindenért kárpótolt. Ehhez persze kellett a Real Madrid bátor játéka, és bizony kétség sem férhet ahhoz, hogy a Blancók érdemelték meg jobban a három pontot. Több beszédtémát is hozhat még azonban a következő néhány nap, hiszen Sergio Ramost sokkal hamarabb le kellett küldenie a játékvezetőnek, míg Luis Enriquének Ivan Rakitic lecserélését kell majd megmagyaráznia, a horvát lekapása után ugyanis a Barca középpályája átjáróház lett.

A bajnokságnak mindenképpen jót tett a Real győzelme, hiszen így feljött hét ponton belülre mindkét madridi csapat.

185816
Percről percre: 2016 04 02 Barcelona-Real Madridx