Miami tenisztorna

Döntőbe juthat a magyar-kazah páros

  • hatharom.com

Babosék az elődöntőben a Gasparyan/Niculescu páros ellen lépnek pályára a miami torna pénteki játéknapján.

Szerdán a miami tenisztorna negyeddöntőjében Babos Timi és kazah partnere, Jaroszlava Svedova két szettben, 6:2, 6:4 arányban győzte le a Katerina Bondarenko és Olga Savchuk alkotta ukrán párost. A magyar-kazah duó számára mindössze 67 perc elegendő volt a továbbjutáshoz.

"Nagyon örülök a győzelemnek, főleg annak fényében, hogy bevallom őszintén, most egy kicsit fáradtabb voltam. Ettől függetlenül nagyon jól ment a játék. Örülök, hogy két sima szettben sikerült nyerni. Holnap szabadnap, mert csak pénteken lesz az elődöntő. Így lesz idő egy picit regenerálódni" - nyilatkozta a mérkőzés után a soproni teniszező a babostimea.hu-nak.

Ki jut tovább?
Gasparyan/Niculescu Babos/Svedova
TippmixPro @ 2.10 TippmixPro @ 1.55

Babosék ellenfele az elődöntőben a nem kiemelt Margarita Gasparyan - Monica Niculesu páros lesz. Papíron nem tűnik igazán ütősnek a svájci-román duó, de valójában elég jó játékerőt képviselnek, amit mutat, hogy a tornán sikerült a világelső Martina Hingis - Sanir Mirza párost is kiütniük. Gasparyan egy borzasztó tehetséges fiatal orosz játékos, aki úgy tűnik, hogy nem csak egyesben, de párosban is szépen megállja a helyét. Niculescu a rutint képviselni, nem számít kiemelkedő páros játékosnak, de a 17 WTA-döntője jelzi, hogy nem ügyetlen ebben a műfajban. Remekül egymásra találtak, de ugyanez igaz Timiékre is, akik alapvetően erősebb páros játékosok, így természetesen ők számítanak a favoritnak, ugyanakkor nagyon nem lesz egyszerű dolguk, Niculescuék szintén egyesben is jók, így nem csak a hálónál, de alapvonalról is megvannak az ütéseik.