Sport

Magyar-kubai együttműködés a sportban

  • MTI
  • MTI

Magyarország és Kuba elmélyítheti kapcsolatait a sportban - erősítették meg Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Julio César Cancio Ferrer kubai nagykövet budapesti megbeszélésen.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának csütörtöki közleménye szerint a találkozó előzménye a két fél novemberi megbeszélése volt, melyen áttekintették az együttműködés lehetőségeit. A mostani tárgyaláson megvitatták az azóta tett lépéseket, s a nagykövet átadta a magyar-kubai sportügyi együttműködés tervezetét.

A közlemény szerint a javaslat szorgalmazza a sportági szövetségek, edzők, illetve szakemberek együttműködésének ösztönzését, sportesemények szervezését, a szakmai tapasztalatcserét az olyan kulcsfontosságú területeken, mint a doppingellenes küzdelem, a tömegsport, a gyermekek testnevelése.

Szabó Tünde jelezte, hogy a korábbi tárgyaláson is érintett szövetségek - ökölvívás, tenisz, rögbi, vízilabda - nyitottak a kubai féllel folytatandó közös munkára. A megbeszélésen a felek külön kitértek a sportorvoslás és a doppingellenes küzdelem fontosságára.

A tervek szerint a sportügyi megállapodást Havannában írják majd alá, ehhez kapcsolódóan Julio César Cancio Ferrer átadta a kubai sportminiszter meghívását Szabó Tündének.