Darts

Smith-től és Thorntontól veszünk búcsút? - szakértői tippek és vélemények

Cardiffban folytatódnak a Premier League küzdelmei csütörtökön, a PDC Hungarian Fan Club adminjai pedig ismét megtették tippjeiket.

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
James Wade Döntetlen Gary Anderson
3.65 @ TippmixPro 4.70 @ TippmixPro 1.55 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Wade rettenetesen jó formát mutat a Premier League-ben, de Anderson a hétvégi blamát - 79-es átlaggal 0-6-ra kapott ki - követően most csak azért is megmutatja - vélekedett a mérkőzésről Vereczkey Lajos, a Sport TV szakkommentátora. Bata József is hasonlóan gondolkodott, szerinte nem fog Gary kétszer egymás után ennyire rosszul játszani, és fontos számára a győzelem, hogy ott maradjon az élmezőnyben. A csapat többi tagja egyaránt úgy véli, hogy a nullára elveszített mérkőzése előtt történhetett valami a világbajnok skóttal, hiszen az előtte lévő találkozóin 100 feletti átlagokat produkált, és mentálisan erősnek tűnt. A tippek sorra a Repülő Skótra érkeztek, ezt a sormintát Anderson-fanként Barta Zsolt sem szakította meg, és hozzátette, hogy 2014 novembere óta tízszer meccseltek, és Wade csupán egy döntetlent tudott elcsípni a Premier League-ben, az összes többi alkalommal kikapott.

Tippek a James Wade-Gary Anderson meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Anderson Anderson Anderson Anderson Anderson

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Michael Smith Döntetlen Phil Taylor
5.75 @ TippmixPro 5.75 @ TippmixPro 1.30 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Ismét Vereczkey Lajos kezdte a tippelést, aki nem tudja elképzelni, hogy ne Taylor nyerjen, Smithben jelenleg semmi erőt nem lát. Egyetértett vele a Sport TV másik szakkommentátora, Ziegenhám Medárd is, aki hozzátette, hogy Smith nem képes a rá nehezedő teherrel megbirkózni, márpedig most is lesz nyomás rajta, hiszen győznie kellene a továbbjutáshoz. Bata József már előre tekint, szerinte Taylor mindenféleképpen az első vagy második helyet szeretné megszerezni, hogy az elődöntőben elkerülje Van Gerwent, ehhez pedig az ilyen meccseket nem fogja elveszíteni. Székely "Penge" Pál szerint ez országos kettes, a bombaformában játszó Taylor esélyt sem fog adni az ifjú ellenfelének, még azt is megjegyezte, hogy nagyarányú győzelmet vár az öregtől. Barta Zsolt szerint sem fog borulni a papírforma, hozzátette, hogy sokan szeretnek a 2013-as világbajnoki meccsükből kiindulni - amit Smith nyert -, de szerinte ebben a párosításban arra az egy találkozóra építeni, bármire asszociálni ebből, iszonyat nagy butaság és felelőtlenség. Statisztikai guruként Zsolt természetesen megvizsgálta Smith hétvégi teljesítményét is, amit legfőképpen a Queen slágeréhez, a Bohém Rapszódiához tudott hasonlítani: bekezdett a torna elején, volt olyan meccse, ahol a hat leg megnyeréséhez csupán hét kiszállóra dobott nyílra volt szüksége, az elődöntőben viszont simán kapott ki Wrighttól, még ha az eredmény nem is ezt mutatja.

 Tippek a Michael Smith-Phil Taylor meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Taylor Taylor Taylor Taylor Taylor

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Dave Chisnall Döntetlen Peter Wright
2.85 @ TippmixPro 4.25 @ TippmixPro 1.85 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: A tippekben nem értettek egyet szakértőink, abban viszont igen, hogy ez lesz a nap egyik legérdekesebb meccse, hiszen mindkét játékosnak borzasztó fontos a győzelem. Chisnall a kiesés ellen harcol, Wright pedig az elődöntőért, és egy vereséggel akár el is távolodhat az élbolytól. Vereczkey Lajos egy érdekes forgatókönyvvel rukkolt elő, szerinte Chisnall jól kezdi majd a meccset, de amikor annak a kapujában lesz, hogy győzhet, és esetleg megmenekül a kieséstől, akkor megakad, Wright pedig előhúz egy-két nagyobb kiszállót, a vége pedig pontosztozkodás lesz. Ziegenhám Medárd úgy véli, döntő lesz, hogy nyomás alatt a skót képes a jobb teljesítményre, képes megcsinálni a nagy kiszállókat, ami hátsó pályánál a legfontosabb. Barta Zsolt érdekes irányból közelítette meg a meccset, szerinte kérdés, hogy Wrightot mentálisan mennyire gátolja majd az, hogy a hétvégi European Tour-döntőben esélye lett volna legyőzni a magához képest kifejezetten gyengén játszó Van Gerwent, de mégsem élt a lehetőséggel.

Tippek a Dave Chisnall-Peter Wright meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Chisnall Chisnall Wright Döntetlen Wright

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Robert Thornton Döntetlen Adrian Lewis
4.10 @ TippmixPro 4.80 @ TippmixPro 1.50 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Ha csak a számokból indulunk ki, akkor ez az országos kettes mintapéldája - kezdte indoklását Barta Zsolt. 23 meccset játszottak eddig, tizennyolc Lewis-, négy Thornton-siker és egy döntetlen, az utolsó nyolc meccsükből hetet az angol nyert meg, és csak egy iksz született. Ennek ellenére - kissé talán váratlanul - Zsolt tippje mégis a skótra érkezett, bízik ugyanis benne, hogy The Thorn képes lesz felpörgetni magát erre a találkozóra, saját magának kiharcolni a bennmaradást, és nem attól függ majd a sorsa, hogy a másik két mérkőzésen kikapnak-e a közvetlen riválisai. Székely "Penge" Pál is Thorntonra tette a tippjét, akinek a győzelemre kell hajtania, ha nem akar kiesni, a többiek viszont Lewist favorizálták.

Tippek  a Robert Thornton-Adrian Lewis meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Thornton Lewis Thornton Lewis Lewis

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Raymond van Barneveld Döntetlen Michael van Gerwen
6.25 @ TippmixPro 6.25 @ TippmixPro 1.22 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Barneveld sokszor meglepte már honfitársát, és most is erre készül, de Van Gerwen nagy formában van, így Székely "Penge" Pál a fiatalabb hollandra teszi a voksát. Vereczkey Lajos szerint ez a párosítás az a kategória, ahol bármi megtörténhet, Barney képes nagyon komoly teljesítményre, az ilyen rövidebb meccseken bármikor elsülhet úgy a keze, hogy akár Van Gerwent is legyőzi, főleg első pályáról. Lajos viszont megjegyezte azt is, a fiatalabb hollandnak fontos, hogy megőrizze az első helyét a tabellán, így inkább az ő győzelmét várja. Barta Zsolt úgy véli, hogy bár Barneyt nem fenyegeti a kiesés réme, de a hat pontjával nagyon messze van az élmezőnytől, éppen ezért már most illendő lenne begyújtani a rakétákat. Egy további érv, amit még a rutinos holland mellett felsorakoztatott, hogy az a tisztelet, ami Barney irányában Van Gerwen részéről tapasztalható, sok esetben átcsap félelembe, és egy kicsit megilletődik a tábla előtt. Zsolt szerint Barneveld a játékintelligenciájával - ami az egyetlen fegyvere Van Gerwen ellen - sikerül legyőznie honfitársát, illetve érdekességként még megjegyezte, hogy Barney rendelkezik a harmadik legtöbb győzelemmel (16) MvG ellen.

Tippek  a Raymond van Barneveld-Michael van Gerwen meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Barneveld Barneveld Van Gerwen Van Gerwen Van Gerwen