Premier League

Érthetetlen edzőváltás a nagy múltú csapatnál

Nem történt meglepetés, Remi Garde-ot, az Aston Villa menedzserét szerda reggel menesztették.

A Premier League 1992-es rajtja óta mindössze hét csapat mondhatja el magáról, hogy mindvégig tagja volt az elit alakulatnak, ám a szezon végén egyiküktől elbúcsúzunk, az Aston Villa ugyanis menthetetlenül robog a Championship felé. A birminghami alakulat még egy utolsó szalmaszálba kapaszkodna, így szerda reggel menesztették Remi Garde vezetőedzőt, mindössze négy hónapnyi munka után. Az időzítés azért is meglepő, hiszen a válogatott szünet már napok óta tart, hétvégén pedig ismét fordulót rendeznek a Premier League-ben.

Aston Villa#eng-aston_villa#10

A 23 meccsen mindössze három győzelmet és hét döntetlent elérő tréner Tim Sherwoodot váltotta októberben, ám mindössze két bajnoki siker fűződik a nevéhez, így a Villa lemaradása immáron 12 pont a még bennmaradást jelentő 17. pozíciótól. Mint azt a csapat hivatalos oldalán olvashatjuk, a megállapodás közös volt, sok sikert kívánnak a francia mesternek a jövőben. Garde helyét ideiglenesen Eric Black veszi át.

A Sky Sports egyik elemzője, Peter Taylor így nyilatkozott a csapatnál uralkodó állapotokról: "Furcsa az időzítése Garde menesztésének. Ugyanakkor ha végignézünk a csapat keretén, láthatjuk, sokkal előrébb kellene tartson a csapat, a játékosok alulteljesítenek. Ilyenkor viszont nincs mit tenni, úgyis mindig az edzőt veszik elő. De nem értem, miért most került sor a váltásra".

Hasonlóan vélekedett a korábbi támadó, Clinton Morrison is: "A legrosszabbkor menesztik őt, de igazából ki sem kellett volna nevezni. A kiesés ellen harcoltak, neki pedig nincs meg ehhez a kellő mennyiségű tapasztalata. Tapasztaltabb trénert kellett volna találnia a vezetőségnek. Nyilván csak idő kérdése volt, hogy kirúgják, de akkor már megvárhatták volna a szezon végét."

A Villa-szurkolók azonban nem az edzőben, sokkal inkább a játékosokban és a tulajdonosban, Randy Lernerben látják minden probléma okát.

Hétvégén újabb lehetetlen küldetés vár a Villára, a Chelsea-t fogadják Agbonlahorék. A    -nál 1.53-ért fogadhatunk a londoni együttesre.

[1989021] 2016-04-02 13:45:00 Aston Villa - Chelseax;
2016-04-02;47
2016-04-03;47
184314