Foci vb 2018

Ötös kötésben nyeretjük a nagyokat

Brazíliának lesz a legnehezebb dolga az öt nagy válogatott közül a dél-amerikai selejtezősorozat 6. játéknapján.

Március 29-30-án folytatódnak Dél-Amerikában a világbajnoki selejtezők, ám a soron következő hatodik forduló után öthónapos szünetre vonulnak a csapatok, legközelebb csak augusztus végén feszülnek egymásnak a kontinens legjobbjai. A pauza előtti utolsó játéknap öt papírforma eredményt hozhat, ugyanis minden mérkőzésen egyértelmű, melyik csapat is a favorit. Lássuk néhány szóban a párosításokat.

Oddsok a vb-selejtezőkre
   
  1 x 2
Kolumbia-Ecuador 1.67 3.55 4.85
Uruguay-Peru 1.40 4.30 7.50
Argentína-Bolívia 1.08 9.00 23.00
Venezuela-Chile 4.15 3.35 1.85
Paraguay-Brazília 3.25 3.20 2.17

Meglepetésre Ecuador öt kör elteltével még veretlenül áll, vezetik is a tabellát, ám leszámítva az argentínai győzelmüket, könnyebb mérkőzéseik voltak, ráadásul néhány napja Paraguayjal nem bírtak hazai pályán. Az egyenlítői gárda veretlenségi szériája így már kilenc hónapja tart, legutóbb Bolíviától kaptak ki a Copa Americán. Kolumbia nem kezdte jól a selejtezősorozatot, ám bolíviai sikerükkel ők is már hét ponttal állnak. A két csapat utolsó hét, Kolumbiában lejátszott mérkőzése közül ötöt is megnyertek a hazaiak, így Jamesék remélhetőleg most sem hibáznak.

Uruguay erejét remekül jelzi, hogy Kolumbiával és Chilével is simán elbántak hazai pályán, mindkét riválist 3-0-ra ütötték ki, míg Brazíliából az egy pont szintén dicséretes hozomány. Peru idegenben még gólt sem szerzett. A két csapat utoljára a 2014-es vb-selejtezőben találkozott, akkor Uruguay oda-vissza nyert. Most is így lesz.

A kötésünk legkarcosabb pontja - így csak kétesélyben javasoljuk - Brazília paraguayi vendégjátéka. A Selecao 2-0-ról bukott két egységet Uruguay ellen, ráadásul Neymar nem játszhat a szerda hajnali mérkőzésen. Ramon Diaz fiainak ráadásul jól is megy a brazilok ellen, emlékezhetünk, hogy a tavalyi Copán éppen Paraguay jelentette a braziloknak a végállomást. Egyértelműen Dunga csapata az esélyes, de bizony benne van egy 0-0 vagy 1-1 is, így itt biztosításból az x-et is berakjuk a szelvényünkre.

Argentína győzelmét nem kell órákig magyarázni, elég ha ismerjük Messiék két eredményét 2015-ből Bolívia ellen (5-0 és 7-0). Argentína a gyenge rajt után Kolumbiából és Chiléből is elhozta a három pontot, Bolívia ellen csupán az lesz a kérdés, hogy mekkora veréssel utaznak majd haza a vendégek.

A Copa-címvédő Chile két fájdalmas vereséget szenvedett el az elmúlt két fordulóban, hiszen Uruguay és Argentína ellen is pont nélkül maradtak Vidalék. Hét pontjuk habár nem kevés, illene javítaniuk, mert a selejtezőcsoport élmezőnye igen szoros. Venezuela Dél-Amerika egyik leggyengébb válogatottja, nem véletlenül állnak utolsó helyen a csoportban jelenleg is. Utolsó három meccsüket 10-0-val hozta le Chile, és most is a három pontért érkeznek Caracasba Alexisék.

hatharom.com-tipp: Kolumbia+Uruguay+Chile+Argentína+Brazília/Döntetlen
TippmixPro @6.03
186573
2016-03-29;77
2016-03-30;77