Felkészülés

Nehéz meccs vár a megfiatalított holland csapatra

Az Eb-ről lemaradó hollandok és a torna egyik nagy esélyese csap össze péntek este.

Két nehéz barátságos mérkőzés vár az Európa-bajnokságról lemaradó holland válogatottra. Danny Blind kicserélődött csapata először Franciaországot fogadja, majd Angliával játszik. Győz majd a rutin?

Várható kezdőcsapatok
Hollandia: Cilessen - Karsdorp, Bruma, Blind, Willems - Wijnaldum, Clasie, Sneijder - Narsingh, Huntelaar, Promes
Franciaország: Mandanda - Jallet, Varane, Sakho, Evra - Pogba, Cabaye, Matuidi - Griezmann, Giroud, Martial

Blind a fiatalítás és a sérülések okán több sztárját is kihagyta a keretből, így például Stekelenburg, Krul, Vlaar, Janmaat, Pieters, Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi, Nigel de Jong, Arjen Robben és Robin van Persie sincs ott a csapatban. A 23 fős átlagéletkora így mindössze 24 év. Az egyik nagy öreg, Wesley Sneijder szerint itt a lehetőség a fiatalok előtt, hogy bizonyítsanak. "Nagy hasonlóságot látok a belga csapat és köztünk, mindkét válogatottnál remek generáció van kinövőben. Ugyanúgy, mint nekünk, szükségük volt a vérfrissítésre, és bízom benne, hogy a rendelkezésre álló fiatal tehetségekkel néhány éven belül visszakerülünk a legjobbak közé. De ehhez kell, hogy a fiatalok fejlődése ne álljon meg" - vélekedett a Galatasaray klasszisa.

Hollandia#ned-netherlands#5

Karim Benzemát leszámítva fontosabb hiányzó nélkül, Hihetetlen erős válogatottal vág neki Didier Deschamps a következő két meccsnek, így egyértelműen az Eb-házigazda a rangadó nagy esélyese. Újoncot is csak kettőt hívott be a Juventus egykori kiváló játékosa, ám az egyik éppen a Leicester City idén felfedezett sztárja, N'Golo Kanté, akit már mi is megénekeltünk több cikkünkben is.

Az egyik fél nem játszott tétmeccset két éve, a másik az utolsó hét meccséből négyet is elveszített. Ennek ellenére a franciák jelenleg kategóriákkal jobb futballra képesek, mint az újjászületésre készülő holland csapat. Ez a francia gárda bizony már nem az, amelyik az utóbbi néhány világeseményen csak visszafogott teljesítményre volt képes, valóban Európa egyik legerősebb kerete áll Deschamps rendelkezésére. Az odds ugyan nem túlságosan jó, de az esélyek inkább a vendégek mellett vannak.

hatharom.com-tipp: Franciaország
TippmixPro @2.07