Chelsea

Ki kellett rúgni Mourinhót - Courtois

A belga kapus szerint a rossz első hetek után spirálba került a csapat, ezen pedig csak az edzőváltás segíthetett.

Decemberben menesztette José Mourinhót a Chelsea együttese, a portugál mester azóta sem vállalt állást. Igencsak megoszlottak a vélemények a Special One menesztéséről, hiszen a szurkolók szerették őt, ám láthatóan néhány játékos nem tett meg mindent azért, hogy ő maradjon a londoni klub élén. Most Thibaut Courtois mondta el a véleményét egykori edzőjéről és a csapat szezonjáról.

"Július 16-án álltunk újra edzésbe, hat nappal később pedig már pályára is léptünk. Nem voltunk még kellően felkészülve fizikailag, jött is a vereség az Arsenal ellen a Community Shielden, majd a bajnokság is rosszul indult. Egy negatív spirálba kerültünk, ahonnan nem tudtunk kikászálódni. Sajnos szükségünk volt új edzőre, efelől nincs kétségem. Túl sok gólt kaptunk, túl sok hibát vétettünk. Én magam is nyújthattam volna jobb teljesítményt a kapuban" - nyilatkozta a belga portás.

Habár Guus Hiddinkkel a csapat már egy fokkal jobban szerepel, a Kékek lemaradása így is tíz pont a negyedik Manchester City mögött. Hétvégén a Chelsea a gyakorlatilag már kiesett Aston Villához látogat, a vendégek oddsa pedig nem is rossz: 1.50 a    -n.

[1989021] 2016-04-02 13:45:00 Aston Villa - Chelseax;
2016-04-02;47
2016-04-03;47
184314