Vélemény

Öregem, ezt a karriert jól elcseszted!

Egykoron hárommillió eurót is ért Rudolf Gergely, ám most itt áll 31 évesen, csapat nélkül. Mégis hol szúrta el a Debrecenben egykoron közönségkedvenc Rudi a karrierjét?

Öregem! Ezzel a jelzővel illette mindig Herczeg András Rudolf Gergelyt Debrecenben. Öregem, fussál már, b*zdmeg! Öregem, ne sétálj már folyamatosan! Öregem, gyere már vissza védekezni. És bizony az Öregemből Bandi bácsi futballistát nevelt, Rudolf Gergely ha nem is sztárjátékossá, de magyar szinten kiugróan jó futballistává nőtte ki magát. Ehhez képest legutóbb a Videoton is megszabadult tőle a Diósgyőr után.

29 meccsen 19 gól, bajnoki cím a Debrecennel, majd az ő remekbe szabott bombagóljával bejutás a Bajnokok Ligájába, ahol gól a Fiorentinának, mindjárt kettő is. Ekkor még mindig jó korban volt a nyíregyházi születésű futballista, hiszen alig lépte át a 25. életévét, máris európai csapatok álltak sorban érte. Következett azonban egy hatalmas malőr és egy kiadós balhé a Debrecen és Rudi között.

Összefoglaló a Loki kupameneteléséről

2010-ben derült fény arra, hogy habár hiába írt alá 2007-ben négyéves szerződést a Lokival Rudolf, a kontraktuson 2010 szerepelt, nem pedig 2011. Akik most azt kérdezik halkan, hogy vajon miért nem tud egy klub alkalmazottja 2007-hez 4-et hozzáadni még számológéppel sem, azok nem kapnak választ. Így gyakorlatilag Rudolf 1,5-2 millió euróra taksált vételára helyett a Debrecen szinte egy forintot sem kapott a Genoa együttesétől. Felelős nem volt, fejek nemigen hullottak, egyedül a klub és a játékos között forrtak az indulatok. Rudolf távozni akart minél hamarabb, a Debrecen pedig pénzt akart érte. A nézeteltérésnek végül az lett az eredménye, hogy Rudolf 2010 tavaszán alig-alig játszott, majd minimális kompenzációs díjért került Olaszországba.

Itt aztán megkezdődött a mélyrepülés, a Genoánál 15 meccs, 1 gól, a Barinál 13 meccs, 2 gól, a Panathinaikosznál is csak 10-szer játszott, mialatt egyszer volt eredményes. Ezután pedig jöhetett ismét Magyarország, előbb Miskolc, majd Győr, végül Székesfehérvár. Leszámítva néhány jó győri hetet, a magyarországi visszatérése egy hatalmas betli lett Rudinak, Miskolcon a havi hétmillió forintos fizetése nagyon sokáig beszédtéma marad, míg Sóstón kilenc meccsen összesen játszott 255 percet. "Rudolf Gergely távozásának kizárólag szakmai indokai vannak. Sajnos nem tudta azt a teljesítményt nyújtani, ami joggal lett volna elvárható egy ilyen képességű játékostól. Ráadásul egyik sérülése követte a másikat, ezért úgy ítéltük meg, hogy mindkét fél akkor jár a legjobban, ha most elválnak útjaink" - nyilatkozta a vidi.hu-nak Kovács Zoltán sportigazgató.

Hol van már a BL-csoportkör?

Valami nagyon félresiklott tehát Rudolf Gergely pályafutásában. Talán ha 2010 nyarán nem akar minden áron lelépni a Cívisvárosból, talán ha nem veszik össze Szima Gáborral, a honi futball egyik legbefolyásosabb emberével, talán ha kicsit szerényebb marad, amikor kellett volna. Talán akkor ma Rudolf Gergely a magyar válogatott és egy külföldi középcsapat meghatározó játékosa lenne. De immáron marad neki vélhetően egy Paks, Vasas, Nyíregyháza vagy Mezőkövesd.