Premier League

Újabb kemény csata előtt az Arsenal

  • hatharom.com

Az Ágyúsok ezúttal Liverpoolba, a Goodison Parkba látogatnak.

Újabb kemény menet előtt az Arsenal.

Óriási gödörbe került az Arsenal az elmúlt hetekben, hiszen Arséne Wenger együttese az utolsó nyolc tétmeccséből mindössze egyet tudott megnyerni. Ráadásul azzal semmire se ment, mivel hiába győzte le idegenben a Hull Cityt az FA Kupában a megismételt találkozón, a hétvégén elbúcsúzott a legrangosabb angol kupasorozattól. Szintúgy, mint szerdán a Bajnokok Ligájától, amikor a Camp Noúban is kikapott a Barcelonától.

Igaz, hétközi játékára építhetnek a londoniak, hiszen attól függetlenül, hogy 3-1-re kaptak ki, simán megverhették volna a Barcát, ám nem jól sáfárkodtak a helyzeteikkel. Viszont le a kalappal az Ágyúsok előtt, hiszen az odavágóhoz képest lényegesen bátrabban és szellemesebben futballoztak, méghozzá úgy, hogy igen csak tartalékosak voltak. Igaz, legalább Theo Walcott, Olivier Giroud és Francis Coquelin a szokásosnál jóval kipihentebben léphet pályára szombaton, mivel nem sokat töltöttek a pályán a Camp Noúban. Erre pedig nagy szüksége lesz az Arsenalnak, hiszen a sérültek száma továbbra sem akar csökkenni, a hétvégén Jack Wilshere, Tomas Rosicky, Santi Cazorla, Alex Oxlade-Chamberlain, Petr Cech, Mikel Arteta, Aaron Ramsey és Mathieu Flamini is kimarad.

[1989012] 2016-03-19 13:45:00 Everton - Arsenalx

Ami a hazaiakat illeti, az Everton kezd magára találni, ugyanis az elmúlt hetekben összességében jól teljesített, és a West Ham elleni kínos vereségen is túl tudták tenni magukat Roberto Martínez fiai. Merthogy az elmúlt hétvégén sikeresen tönkre vágták a Chelsea szezonját, hiszen Romelu Lukaku duplájával 2-0-ra legyőzték, így kiejtették a fővárosiakat az FA Kupából.

Önbizalommal telve várják tehát a Stolverkosok a szombati találkozót, s az sem mellékes, hogy az Evertonnál korábban felcsapó sérüléshullám a múlté, hiszen biztosan csak Tony Hibbert, Tyias Browning és Gareth Barry marad ki a csapatból, míg Bryan Ovideo játéka betegség miatt kérdéses, avagy hosszú idő után egy igen komoly kezdőcsapatot küldhet ki a pályára Robert Martínez.

Az utóbbi években az Arsenal többnyire legyőzte az Everton gárdáját - a legutóbbi két bajnokin is a londoniak diadalmaskodtak -, azonban a Goodison Parkban a Stolverkosok meg szokták nehezíteni a fővárosiak dolgát. Az összképet tekintve, jelen pillanatban ráadásul egy hajszányival a liverpooliak tűnnek esélyesebbnek, de az Ágyúsok barcelonai találkozója után egyszerűen nem írhatjuk le Arséne Wengeréket. Ezért is fogadunk arra, hogy mindkét csapat szerez gólt, ami igen kézenfekvőnek tűnik az eddig elhangzottak és a felek egymás elleni eredményei alapján.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.55 2.20
[1989012] 2016-03-19 13:45:00 Everton - Arsenalx;