BL

Se gól, se meglepetés - 210 perc kellett az Atlético Madridnak

Hihetetlen drámai csatában jutott tovább az Atlético Madrid a remekül bekkelő PSV-n. A 16. büntető döntött csak.

Borzalmas egy órát produkáltak a csapatok mind Madridban, mind pedig Manchesterben. Az Atlético Madrid nagyon gyengén kezdte a találkozót a PSV ellen, míg a manchesteri szurkolók idegeit két belső védőjük, Kompany és Otamendi sérülése borzolta.

Az 59. percben ráadásul centiméterekre került a góltól a holland PSV, Locadia tekerését Oblak nagy bravúrral ütötte kapufára, ahogyan Manchesterben Navas lévén csattant a lécen a labda. A folytatásban átvette az irányítást az Atlético, míg az Etihadban felváltva támadtak a csapatok.

Gól végül egyik pályán sem született, amely Manchesterben az angolok 3-1-es továbbjutását jelentette, míg Madridban az első olyan kétmeccses BL-párharcot, ahol 180 perc alatt egyetlen gól sem esett. Jöhetett tehát a hosszabbítás a Vicente Calderónban. A 30 perc nagyjából olyan izgalmasan telt, mint az azt megelőző 90, így jöhettek a büntetők. A tizenegyesek során aztán nem a kapusok, hanem a rúgók remekeltek, az első hibát a nyolcadik kör hozta meg, Narsingh kapufája pedig az Atlético Madrid továbbjutását eredményezte.

Percről percre: Atlético Madrid-PSV & Manchester City-Dinamo Kijev 2016 03 15x