Tipp

Hatalmas lehetőség előtt a csinos amerikai lány

  • Cesc18

Már most érdemes lecsapni Nicole Gibbsre, aki jó eséllyel indul csatába kétszeres Grand Slam-bajnok ellenfele ellen.

Nicole Gibbs-Petra Kvitová
Hatharom-tipp: Gibbs jut tovább
TippmixPro @ 2.10
Eddig éri meg: 2.00
Tipperősség: 3/10

Ez a tenisz szépsége, 1.60-1.70 közötti oddsot adnak a kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitová győzelmére, miközben 86 hellyel előrébb áll a világranglistán, mint amerikai ellenfele. De, nem véletlen, hogy a cseh lányt ezúttal nem tartják a meccs toronymagas favoritjának. 

Borzasztó éve van eddig Kvitovának, úgy érkezett Kaliforniába, hogy a négy tornán, ahol elindult előtte, egyiken sem sikerült egymás után két meccset nyernie. Daria Gavrilova, Madison Brengle, Jelena Ostapenko és Monica Niculesu is verte idén, akik ügyes teniszezők, de nyilván egy jó formában lévő Kvitovával nem tudtak volna konkurálni. Itt Indian Wellsben egyelőre nem betlizett, de Danka Kovinic és Johanna Larsson ellen is csak gyötrelmes csatában tudott továbbjutni. Valami nem klappol nála, szakított edzőjével, David Kotyza-val is, pedig 2008 óta dolgoztak együtt. 

Kvitová forma hanyatlása mellett fontos tényező, hogy Nicole Gibbs viszont pályafutása legjobb szezonját éli, és úgy tűnik, hogy most jön el számára a várva várt előretörés. Játszott ő már WTA-tornán döntőt, de olyan nagyon nem hívta fel magára a figyelmet. A fejlődésében nagy szerepet játszik Roger Smith, akivel a tavalyi év második fele óta készül. Indian Wells számára egy jól ismert helyszín, hiszen itt szokott edzeni, nem véletlen, hogy azt a bizonyos finálét is Calsbadban, tehát Kaliforniában játszotta. Nagyon komoly menetelésben van, a selejtezőből indult, majd szettveszteség nélkül ütötte ki Alexandra Dulgherut, Madison Keyst és Jaroszlava Svedovát. Életében először jutott be Premier-tornán a legjobb 16 közé, de bátran gondolkozhat ennél többen is. 

Kétszer találkoztak eddig, legutóbb tavaly a US Openen, ahol Kvitová 6:3, 6:4-re győzött. Gibbs viszont csak azóta kezdett el Smith-szel együtt dolgozni, a cseh pedig elindult a lejtőn. Ami biztos, hogy az amerikainak meglesznek a lehetőségei, a jelenlegi Kvitová nem képvisel túl erős szintet, láthattuk az előző két mérkőzésén is, hogy vért izzadt a továbbjutásért, pedig Kovinic és Larsson finoman szólva sem tartoznak a mezőny krémjéhez. Valószínűleg Gibbs is pontosan tisztában van azzal, hogy ez egy fogható meccs, de ilyenkor mindig ott van az a veszély, hogy elgörcsöli a kisebb nevű játékos. Az ő játékstílusa viszont alkalmas arra, hogy sok hibába kergesse bele ellenfelét, vagyis Kvitová egész nyugodtan megverheti saját magát. 

Gibbs és Kvitová egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 US Open Kemény Kvitová 6:3, 6:4
2012 New Haven Kemény Kvitová 6:2, 6:4