Francia foci

Sokkoló eredménnyel lett bajnok a PSG

  • hatharom.com

Semmit nem bízott a véletlenre a Paris Saint-Germain, amely vasárnap délután 9-0-ra (!) ütötte ki idegenben a Troyes gárdáját és zsinórban negyedik alkalommal lett francia bajnok.

Zsinórban negyedszer bajnok a PSG / psg.fr

Hogy mennyire nem férhet kétség a PSG újabb bajnoki címéhez, azt jól mutatja, hogy a Monaco újabb döntetlenje után a fővárosiak úgy léphettek pályára a 30. fordulóban, hogy egy győzelemmel behozhatatlan előnyre tesznek szert, annak ellenére, hogy még nyolc kör van hátra a Ligue One küzdelmeiből. 

A jelek szerint a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-továbbjutás alaposan feltüzelte a párizsiakat, hiszen a Troyes otthonában valóságos "mészárlást" rendeztek. Edinson Cavani révén már a 13. percben előnybe került a PSG, majd négy perccel később Pastore, majd újabb két minutummal később Rabiort is mattolta a hazaiak kapusát, így 20 perc sem telt el, és máris eldőlni látszott a mérkőzés (0-3).

Az első játékrészben már nem esett újabb találat, de Laurent Blanc valami nagyot mondhatott a szünetben, hiszen a fordulás után a PSG még rátett egy lapáttal és rendkívül felszabadult játékának köszönhetően további öt gólt szerzett. A második játékrész főhőse egyértelműen Zlatan Ibrahimovic volt, aki rögtön a fordulás után kapuba talált, majd az 52. illetve az 55. percben is eredményes volt, így szűk 10 perc alatt mesterhármast ért el. A Troyes ekkora már teljesen szétesett, az 58. percben egy öngóllal tovább növelte előnyét a címvédő, de a hajrára is tartogatott még muníciót, előbb Cavani zörgette meg a hálót egy kihagyott büntető után, majd a vége előtt két perccel Ibrahimovic tette fel a koronát csapata és saját maga vasárnapi teljesítményére. 

A PSG tehát 9-0-ra ütötte ki a sereghajtó Troyes-t, az Ibra-Cavani duó pedig hat góllal vette ki a részét a parádéból. A svéd támadó 27 góljával toronymagasan vezeti a mesterlövészek rangsorát, a második helyen éppen az uruguayi csatár található, 14 találattal. 

Ibrának egy gólkirályi cím is kinéz / psg.fr

A PSG sorozatban negyedszer, fennállása során hatodszor nyerte meg a francia bajnokságot. A lefújás után azonban visszafogott volt Ibráék öröme, talán megesett a szívük vendéglátójukon, bár az is igaz, hogy a francia bajnokság erőviszonyait ismerve, már augusztusban sejteni lehetett, hogy a PSG idén sem adja alább az aranynál. 

A PSG számára az igazi nagy kihívást a Bajnokok Ligája megnyerése jelenti, a Szajna-parti alakulat a bukmékerek rangsorában a Barcelona, a Bayern München és a Real Madrid mögött a negyedik legnagyobb favoritja az elitligának.

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?    
Barcelona 2.65
Bayern München 4.10
Real Madrid 6.50
PSG 8.50
[1990022] 2016-03-13 14:00:00 Troyes - Paris Saint Germainx;
184385