Bundesliga

A Dortmundnak a Mainz sem lehet ellenfél

  • hatharom.com

A tabella alapján rangadó, a realitások talaján maradva sima meccs vár vasárnap a Dortmundra.

A Dortmundnak a Mainz sem lehet ellenfél.

A Dortmund bombaformában van 2016 tavaszán a Bundesligában, a csapat sorra nyeri meccseit, olykor, olykor persze becsúszik egy döntetlen, mint például az elmúlt héten az éllovas Bayern München ellen. Az Európa Ligában is menetel a Borussia, hiszen a Portót oda-vissza legyőzték Thomas Tuchel fiai, míg a jövő heti, londoni visszavágóra háromgólos (!) előnnyel utazhatnak a sárga-feketék a Tottenhamhez.

A csapat sikerszériájához nagyban hozzájárul az, hogy az utóbbi jó pár hétben mindenki a csapat rendelkezésére állt, hiszen se eltiltottal, se komoly sérülttel nem kellett számolni Thomas Tuchel mesternek. Így pedig egyértelmű, hogy jönnek az eredmények, s noha úgy tűnik, hogy a bajnokságban maximum az ezüstérmet szerezhetik meg Marco Reusék, vélhetően nem okoz nekik gondot a vasárnapi bajnoki magabiztos megnyerése, főleg úgy, hogy nem kell tartalékolniuk a White Hart Lane-en rendezendő csütörtöki nemzetközi kupameccsre.

[2002319] 2016-03-13 17:30:00 Borussia Dortmund - Mainz 05x

Noha a piros-fehéreknek jönnek az eredmények mostanság - nem is oly rég a Bayern Münchent győzték le idegenben -, a Darmstadt ellen már csak gól nélküli döntetlenre voltak képesek Martin Schmidt tanítványai. Pedig illett volna behúzniuk az újonc elleni meccset, de mivel semmi extrát nem tudtak mutatni, ráadásul többen - Elkin Soto, Emil Berggreen, Yoshinori Muto, Pierre Bengtsson, Niko Bungert - is kihagyták sérülés miatt a meccset, illetve Giulio Donati egy butaság miatt a kiállítás sorsára jutott, végül örülhettek a mainziak, hogy legalább az egyik pontot megkaparintották.

A rengeteg hiányzó végett, illetve annak köszönhetően, hogy házon kívül nem túl acélos a Mainz, főleg nem a Signal Iduna Parkban - legutóbbi három bajnokijukat rendre legalább két góllal elbukták a piros-fehérek Dortmundban -, azon a véleményen vagyunk, hogy a Borussia a hétközihez hasonlóan a hétvégi találkozóját is nagyon magabiztosan, legalább két találattal megnyeri.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Dortmund -1 Döntetlen (Dortmund -1) Mainz +1
1.85 3.60 2.95
[2002319] 2016-03-13 17:30:00 Borussia Dortmund - Mainz 05x;