FA Kupa

Nagyot léphet a címvédés felé az Arsenal

  • hatharom.com

Az Ágyúsok a kedvenc ellenfelük ellen, hazai pályán juthatnak a legjobb négy közé az FA Kupában.

Az Arsenalnak nem úgy sikerültek a legutóbbi bajnoki mérkőzései, ahogyan azt az Ágyúsok szerették volna, így nyolc pontra távolodtak el az éllovas Leicester Citytől. A Bajnokok Ligájában még ugyan állnak, s a jövő héten éppen pályára is lépnek, de vajmi kevés esélye van Arséne Wengeréknek a továbbjutásra, hiszen a bombaformában lévő Barcelonához látogatnak, s a hazai meccsüket 2-0-ra veszítették el. Mindezek után gyakorlatilag már csak az FA Kupában alkothatnak maradandót, ahol a hétközben jutottak be a legjobb nyolc közé.

A piros-fehérek az utóbbi években eléggé ráfeküdtek a legrangosabb angol kupasorozatra, hiszen a legutóbbi két kiírást egyaránt megnyerték. Ez alapján az Arsenalnak simán tovább kellene jutnia a Watfordon, de perpillanat a csapat nincs túl jó formában, továbbá újfent egy igen komoly sérüléshullám ütötte fel fejét Londonban. Arséne Wenger hat játékosára - Alex Oxlade-Chamberlain, Jack Wilshere, Tomas Rosicky, Aaron Ramsey, Petr Cech, Santi Cazorla - biztosan nem számíthat, míg Per Mertesacker, Gabriel Paulista és Laurent Koscielny játéka erősen kérdéses. Mindezek után elég foghíjas lesz a hazaiak kispadja.

[2192034] 2016-03-13 14:30:00 Arsenal - Watfordx

Ami a vendégeket illeti, a Watford sincs valami nagy formában, az utolsó három meccsén nem tudott nyerni, sőt még csak gólt sem tudott rúgni. A sárga-feketéknél a visszaesést sokan annak tudják be, hogy a gárda a Crystal Palace idegenbeli legyőzésével gyakorlatilag bebiztosította bennmaradását az élvonalban, így pedig sokkal lazábban játszanak, ami szemmel láthatóan nem vezet eredményre.

Az FA Kupában ugyanakkor eddig szépen teljesített Quique Flores gárdája, de perpillanat a vendégeknél is vannak gondok, hiszen sérülés miatt Tommie Hoban, Joel Ekstrand, Miguel Britos és Craig Cathcart is kimarad, avagy fel kell kötnie a gatyájukat az Emirates Stadionban Troy Deeneyéknek.

Ha Arséne Wenger a realitások talaján jár, és ésszerűen gondolkozik, akkor nem tartalékol a jövő heti, Barcelona elleni ütközetre, s minden hadra fogható kulcsjátékosát a kezdőbe jelöli a Watford ellen, hiszen vélhetően nem akar ugyanabba a folyóba lépni, mint a Hull ellen. Ez esetben a fővárosiak vélhetően könnyedén átlépnek a formán kívül lévő sárga-feketéken, akiknek házon kívül amúgy sem megy, sőt az Arsenal elleni, legutóbbi hat tétmeccsüket rendre nagyon simán elbukták.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Arsenal Döntetlen Watford
1.50 3.85 5.25
[2192034] 2016-03-13 14:30:00 Arsenal - Watfordx;