Indian Wells-i tenisztorna

Verhető játékos ellen kezd Babos a napsütötte Kaliforniában

  • hatharom.com

Szerda este a magyar játékos az ukrán Lesya Tsurenko ellen kezd az Indian Wells-i kemény pályás tenisztornán.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a hölgyek számára szerdán elrajtol Kaliforniában az Indian Wells-i viadal, amely a Grand Slam-tornák és a világbajnokság után a legnagyobb presztízsű verseny. Már az első játéknapon bemutatkozik a legjobb játékosunk, Babos Tímea, akinek 2013 után ismét nem kellett selejteznie, hanem alanyi jogon a főtáblán kezdheti a küzdelmet. Az első fordulóban a nála 13 hellyel előrébb rangsorolt Lesya Tsurenko lesz az ellenfele, de amint az az oddsokból is látszódik, az előkelőbb világranglistás pozíció ellenére, nem az ukrán lány a meccs favoritja.

Ki jut tovább? - a   szorzói
Lesya Tsurenko Babos Tímea
TippmixPro @ 2.00 TippmixPro @ 1.65

Tsurenko ugyanis ebben a szezonban még nem tudott WTA-tornán meccset nyerni: Sydneyben Tsvetana Pironkova, az Australian Openen Varvara Lepchenko, Dubajban Kristina Mladenovic, míg Dohában Roberta Vinci ellen maradt alul. Vállalható vereségek, az viszont már kevésbé, hogy csupán egy játszmát tudott összekaparni. Ettől függetlenül egy veszélyes játékos, ráadásul tavaly éppen ezen a tornán érte el egyik legjobb eredményét, igaz, akkor komolyabb önbizalommal vágott neki. Babos e tekintetben nem áll rosszul, tartja helyét a top 50-ben és idén már számtalan nagyszerű győzelme volt. Legutóbb Monterreyben nem jött ki neki a lépés, de elmondása szerint a hosszú utazás miatt nem volt ideje normálisan edzeni és átállni, illetve egyszerűen aznap jobb volt az ellenfele.

Ez a torna különösen jól fizethet Timinek, hiszen tavaly a selejtezőben kiesett. Tsurenko kemény dió tud lenni, mert egy borzasztó jó lábmunkával rendelkező, a pályán sokat melózó játékos, de jelenlegi formája nem az igazi, így abszolút nem megoldhatatlan feladat a soproni lány számára. Az egymás elleni eredményük egyébként 1-1, tehát Babos győzte már le.

Tsurenko és Babos egymás elln
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2014 Vancouver ITF Kemény Tsurenko 6:3, 6:1
2012 Cincinnati Kemény Babos 6:2, 6:4