EURO 2016

Az MLSZ titokban listázta az Eb-re készülő szurkolókat?

  • hatharom.com

Egy igen ellentmondásos történet látott szerdán napvilágot: a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság jegyigénylése kapcsán komoly vádakat fogalmaz meg egy diósgyőri szurkolói portál. Az MLSZ cáfol.

Mint ismert, január 18-án lezárult az értékesítés első szakasza, ahol a szabályok értelmében és a túljelentkezésre való tekintettel, sorsolással döntötték el, hogy az igénylők közül ki vásárolhat jegyeket a kontinenstorna mérkőzéseire. Azok számára, akik nem jutottak hozzá a belépőkhöz, az UEFA március 9-én indított egy újabb kört, ahol a meg nem vásárolt jegyeket kívánja értékesíteni az európai szövetség.

Az amigeleken.hu olvasói visszajelzésre hivatkozva viszont arról számolt be, hogy több szurkolói csoport illetve utazási iroda értesítést kapott az UEFA részéről, hogy a hivatalosan meghirdetett jegyeladási szakaszon kívül is jegyhez juthatnak. A blog azt írja, az érintettek részletes információt kapnak arról, miként tudnak jegyet vásárolni az erre a célra létrehozott oldalon keresztül.

Az esetre a lap figyelmét felhívó olvasó korlátlan számban tudott olyan magyar vonatkozású mérkőzésekre jegyet vásárolni, ahol elvileg - az UEFA februári közlése szerint - már elfogytak az értékesítésre kínált belépők, mindezt ráadásul a hivatalosan meghirdetett értékesíti kör előtt hét nappal, március 2-én tehette meg. A blog szerint például az Izland-Magyarország meccsre szinte még minden kategóriában temérdek jegy kapható.

Fotó: amigeleken.hu

 

Fotó: amigeleken.hu

A portál beszámolója szerint, miután tudomásukra jutott az eset, felhívták az UEFA hivatalos honlapján megadott illetékes telefonszámot, ahol az ügyintéző többszöri rákérdezésre is azt közölte: a magyar szövetség küldött egy listát arról, hogy kik kaphatnak jegyet a korábbi sikertelen pályázók közül. "Valóban csak egyes kiválasztottak kaptak jegyvásárlási lehetőséget azon személyek közül, akik az előző körben jelentkeztek jegyért, de pályázatuk nem volt sikeres. Hét napjuk van vásárolni jegyeket azonnali fizetéssel, és itt már nincs sorsolás." A blog hozzáteszi, hogy a beszélgetést rögzítette, arra az esetre, ha hamis információ terjesztése miatt később valakik felelősségre kívánják vonni.

Fotó: amigeleken.hu

A szurkolói portál szerint az elmúlt évek eseményeinek a tükrében "mindenki tudhatja, hogy miről és kikről is van szó", majd rámutat arra is, hogy Csányi Sándor MLSZ-elnök, aki egyben az OTP Bank vezérigazgatója is, el tudta intézni banki ügyfeleinek, hogy a sikertelen tranzakciók (OTP hibája) ellenére mégis jegyhez jussanak, holott az UEFA honlapja szigorúan leírja, hogy nincs kivételezés, továbbá más bankok ügyfelei, akik ugyanígy jártak önhibájukon kívül, nem kaptak hasonló elbírálást.

Fotó: amigeleken.hu

A hírt több szurkolói portál is lehozta, majd a Ferencvároshoz köthető ckozep.hu írásban rá is kérdezett az MLSZ-nél, hogy valóban létezik-e ilyen lista. A magyar futballszövetség a portált úgy tájékoztatta, hogy "az MLSZ mindenben az UEFA előírásai szerint járt el, nem létezik 'kivételezettek köre', és a szövetség nem adott olyan listát, amely alapján exkluzív jegyvásárlásra volt lehetőség”.

Itt van tehát két egymásnak ellentmondó információ, első ránézésre nehéz megmondani, hogy melyik fél állít igazat. Ugyanakkor azért az nem ördögtől való, hogy egy nemzetközi eseményt szervező szövetség a tagországoktól lekérje a "kényes" személyek listáját, mint arra korábban például Anglia esetében már volt példa. Az MLSZ birtokában pedig nyilvánvalóan van ilyen lista a szurkolói kártyák és a személyre szóló jegyek rendszerének bevezetése okán...

Melyik csapat nyeri az F-csoportot?
TippmixPro
Portugália 1.85
Ausztria 3.15
Izland 6.00
Magyarország 12.50

A magyar csapat 1986 után idén nyáron ismét részt vesz egy világversenyen, Bernd Storck együttese a portugálokkal, az osztrákokkal és az izlandiakkal került egy négyesbe a franciaországi kontinensvidalon. A Eb-re való felkészülés már a hónap végén elkezdődik, a mieink március 26-án a világsztárokkal érkező Horvátország ellen lépnek pályára.

[2170778] 2016-03-26 18:00:00 Magyarország - Horvátországx;