Premier League

Háromesélyes a kiesés elleni küzdelem

Az Aston Villától már elbúcsúztunk, a Norwich, a Newcastle és a Sunderland még menekülőben van.

Annyit szólunk a Leicester City és a bajnokaspiránsok formájáról, méltatlanul elfeledkezünk a tabella hátsó felében lévő együttesekről. Pedig izgalmasnak tűnik a tabella vége, hiszen három csapat küzd azért a bizonyos 17., bennmaradást jelentő helyért. Vajon a Kanárik, a Szarkák vagy a Fekete Macskák hullanak el május közepén?

Melyik csapat esik ki a Premier League-ből?
Aston Villa 1.001
Norwich City 1.33
Newcastle United 1.57
Sunderland 1.57
Swansea 26.00

A fogadóirodák szerint az Aston Villa már menthetetlen, ami azt nézve nem is csoda, hogy a birminghami csapat az utolsó négy meccsén kapott tizenöt gólt, rommá verte őket a Liverpool és a Manchester City is. Ráadásul most sem várnak könnyű mérkőzések Remi Garde csapatára, hiszen öt fordulón belül játszanak a Tottenhammel, a Chelsea-vel és a Manchester Uniteddel. A nyolcpontos hátrány behozhatatlannak tűnik, így szomorú bár, de az Aston Villa jövőre a Championshipet foga erősíteni.

Még a Villánál is gyalázatosabb a Norwich City formája, amely nyolc vereség közé ékelt egy döntetlent, így állnak jelenleg a 18. helyen. A Kanáriknál fontos hetek jönnek, április közepéig játszanak a Newcastle, a Crystal Palace és a Sunderland csapatával is, ráadásul a két közvetlen riválist éppen hazai pályán fogadják.

A legbiztatóbb teljesítményt a nagy menekülő Sunderland nyújtja az utóbbi hetekben, ebben a naptári évben már tíz pontot szereztek és csak a Tottenham, Manchester City, West Ham trió győzte le őket. Ugyanakkor nem engedhetnek meg maguknak olyan pontvesztéseket, mint a Palace vagy a Bournemouth elleni hazai iksz. A Fekete Macskák helyzeti előnye, hogy öt hazai találkozó mellett négyszer játszanak csupán idegenben, ráadásul azok is egytől egyig nyerhető mérkőzések lesznek.

Rettenetesen nehéz dolga lesz a Newcastle Unitednek, ha nem akar szégyenszemre ismét kipottyanni, a Szarkák még játszanak a Manchester Cityvel, a Sotonnal, a Liverpoollal és a Tottenhammel is. Mindenképpen kulcsmeccs lehet a március 20-ai, Sunderland elleni bajnoki, amelyet kötelező lenne megnyernie Mitrovicséknak, habár a gyűlölt ellenféllel szemben botrányosan gyengén szerepelnek az utóbbi években a fekete-fehér csíkos mezesek.

A már 33 pontos Swansea Cityt nem valószínű, hogy befogja bármelyik csapat a hármasból. Hiába játszott eggyel kevesebb meccset a Newcastle, a sorsolás miatt egyértelműen a Sunderland van helyzeti előnyben. Ugyanakkor a játékosanyag a Newcastle-nél a legerősebb, úgyhogy nehéz eldönteni, melyik észak-angliai csapat búcsúzik a Villa és a Norwich mellett. Egy biztos, március 20-án Newcastle United-Sunderland, ezt a meccset pedig nehogy kihagyjuk, mert itt tényleg igazi, hamisítatlan angol futballt látunk majd.

hatharom.com-tipp: A Sunderland nem esik ki
Odds: 2.25
2016-03-12;47
2016-03-13;47
2016-03-14;47
184314