Premier League

A top10-ért játszik a Chelsea

  • hatharom.com

Amennyiben a Kékek nyerni tudnak a Norwich otthonában, úgy a top10-be kerülnek a 28. fordulót követően a PL-ben.

A top10-ért játszik a Chelsea.

Ha a Chelsea nyerni tud a Norwich otthonában kedden, akkor a 28. fordulót követően vélhetőn ismét a Premier League legjobb 10 csapata között találhatja magát. Erre nagy esélye van Guus Hiddinkéknek, hiszen amíg ők pazar formában vannak, addig a Kanárik kiábrándítóan teljesítenek mostanság.

A hazai csapat legutóbbi nyolc tétmérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni, sőt, hétszer (!) kikapott, míg egyszer döntetlent játszott. Óriási gödörben vannak tehát a zöld-sárgák, ráadásul csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetik, hogy még a vonal felett állnak a bajnoki táblázaton. A legnagyobb problémája Alex Neil gárdájának az utóbbi hetekben a góllövéssel van, igaz, a skót szakember a gárda védekezésére sem lehet büszke, hiszen az elmúlt nyolc meccsen 22 (!) találatot kapott a Norwich.

A játékosok lelkileg tehát nagyon mélyen vannak, és az sem tett jót az önbizalmuknak, hogy az éllovas Leicester City otthonában a 89. percben bukták el a hétvégi találkozójukat. A Cityből ráadásul sérülés miatt Andre Wisdom, Sebastien Bassong és Wes Hoolahan kimarad, avagy fel van adva a lecke a hazaiaknak a keddi találkozó előtt.

[1988984] 2016-03-01 20:45:00 Norwich City - Chelseax

Merthogy a Chelsea pazar formában van, hiszen sorra nyeri a mérkőzéseit Angliában, ráadásul már a góllövéssel sincs gondja a londoni alakulatnak, hiszen a legutóbbi három meccsén - FA Kupa, Premier League - 12-szer találtak az ellenfelek hálójába Diego Costáék.

Ezen felül muszáj kiemelni azt, hogy a Kékek felszabadultan játszhatnak kedden, hiszen számukra már nincs igazán tétje az idei Premier League-nek, sokkal jobban foglalkoztatja őket az FA Kupa és a Bajnokok Ligája. Persze ennek ellenére Guus Hiddink a lehető legjobb csapatát küldi pályára a Carrow Road-on, egyébként is csak John Terry és Pedro hiányzik a fontosabb játékosok közül sérülés miatt.

Amíg tehát a hazaiak lejtmenetben, addig a vendégek felszálló ágban vannak, ráadásul a zöld-sárgák számára minden pont órási jelentőséggel bír, míg a londoniak lazán, felszabadultan futballozhatnak. Mindezek után, illetve a felek utóbbi években elért egymás elleni eredményei - a csapatok legutóbbi öt közös meccséből négyet is megnyert a Chelsea - alapján azon a véleményen vagyunk, hogy a fővárosiak újfent három ponttal távozhatnak Norwichból.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Norwich Döntetlen Chelsea
5.20 3.80 1.60
[1988984] 2016-03-01 20:45:00 Norwich City - Chelseax;