Premier League

Ismét nehéz meccs előtt az Arsenal

  • hatharom.com

Az Ágyúsok ezúttal az életükért küzdő Hattyúkkal találkoznak az Emiratesben szerda este.

Ismét nehéz meccs előtt az Arsenal.

Nem úgy sikerült az Arsenal együttesének február vége, ahogyan azt Arséne Wenger szerette volna, hiszen az Ágyúsok a Barcelona ellen hazai pályán kaptak ki 2-0-ra egy hete a Bajnokok Ligájában, vagyis minimálisra csökkent a továbbjutási esélyük, míg vasárnap a Premier League aranyérmétől is távolabb kerültek.

A londoniak a Manchester Unitedhez látogattak a hét utolsó napján, és a hamvaiból újjáéledő Vörös Ördögök meglepetésre simán legyőzték Petr Cechéket. A fővárosiaknak a vereség nagyon rosszkor jött, hiszen a Tottenham és a Leicester is nyerni tudott, így az Arsenal újfent öt pont a hátránya az éllovassal szemben.

Öröm az ürömben, hogy a francia mester egyre több játékosára számíthat hétről hétre, mivel már csak Jack Wilshere, Tomas Rosicky, Santi Cazorla és Alex Oxlade Chamberlain maródi. Ugyanakkor, ha a hazaiak, nem olyan mentalitással és hozzáállással játszanak szerdán, mint ahogyan azt tették a Leicester City ellen a második félidőben, még február közepén, akkor könnyen lehet, hogy a londoniak okozzák a Premier League 28. fordulójának negatív meglepetését.

[1988980] 2016-03-02 20:45:00 Arsenal - Swanseax

Merthogy, igaz, hogy a Swansea sem tündökölt az utóbbi hetekben, de a walesiek igen jó produkciókkal rukkoltak mostanság, kizárólag a szerencsétlenségükön múlt, hogy a Southampton és a Tottenham ellen is pont nélkül maradtak.

Egyértelműen meglátszik tehát Francesco Guidolin keze munkája a fekete-fehéreken, akik lényegesebben stabilak, így pedig sokkal bátrabbak, aminek ékes példája Alberto Paloschi hétvégi gólja a White Hart Lane-en. További jó hír a Hattyúsok fanatikusainak számára, hogy az olasz mester a szerdai találkozón mindenkire számíthat, hiszen se eltiltottja, se sérültje sincs a vendégeknek.

Mindezektől függetlenül még így is a hazai pályán játszó, jobb játékoskerettel rendelkező, ugyanakkor nagyobb gödörben lévő Arsenal a mérkőzés esélyese a fogadóirodák szerint. Ebben nem sokat tévednek a bukik, de véleményünk szerint roppant szoros lesz a felek hétközi ütközete, úgy véljük a meglepetés bőven benne van a levegőben.

Mindezt a vendégek utóbbi hetekben mutatott teljesítményére, a felek motivációsbeli különbségére - az Arsenalnak muszáj nyernie, míg a walesieknél nem történik semmi, ha pont nélkül maradnak a fővárosban -, továbbá a felek legutóbbi három, Emirates Stadionban lejátszott bajnoki meccsére - az Ágyúsok az utóbbi három PL-meccsükön kétszer is kikaptak a Swansea-től, míg a maradék egy találkozón döntetlent játszottak a csapatok - alapozzuk. Összességében, ha ki is kap a Swansea, szerintünk a különbség maximum egy talált lesz a hazaiak javára.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Arsenal -2 Döntetlen (Arsenal -2) Swansea +2
3.25 3.80 1.70
[1988980] 2016-03-02 20:45:00 Arsenal - Swanseax;