Bundesliga

Meglepő tippünk van a Dortmund meccsére

  • hatharom.com

A kiesőjelölt Hoffenheim törheti fel a hetek óta jól záró dortmundi reteszt.

Vollandék törhetik fel a jól zártó dortmundi reteszt.

Ahhoz képest, hogy az ősszel milyen adok-kapok találkozókat rendezett a Dortmund, a tavaszi szezonra alaposan visszavettek ezen a téren a tempóból Thomas Tuchel játékosai. Igaz, az eredmények jönnek a Borussiának, hiszen a Német Kupában már a legjobb négy, míg az Európa Ligában a legjobb 16 között járnak a hazaiak, a Bundesligában pedig ott loholnak a Bayern München nyakában.

2016-ban a BVB két mérkőzést leszámítva valamennyi ütközetét megnyerte, úgy, hogy csak a Hertha ellen nem tudtak a kapuba találni Marco Reusék. Ennél is pazarabb eredmény az, hogy az ősszel néha átjáróháznak tűnő dortmundi hátsóalakzat, úgy tűnik felnőtt feladatához, hiszen a tavaszi nyolc meccsén mindössze két (!) gólt kapott. Igaz, hozzá kell tenni, hogy nagyon sokszor csak a szerencsének vagy a kapufának köszönhette Roman Bürki, hogy nem kellett a kapuba nyúlnia a játékszerért.

[2002291] 2016-02-28 17:30:00 Borussia Dortmund - Hoffenheimx

Az ősszel 13 pontig jutó Hoffenheim a tavaszi öt meccsén öt egységet termelt, ami nem éppen a legjobb a teljesítmény, de egy kiesőnek taksált csapattól nem rossz, főleg úgy, hogy a Bayern Münchennél is vizitáltak a kék-fehérek.

Az elmúlt héten megszerezte első 2016-os sikerét a TSG, a szenvedő fél a jó formában lévő Mainz volt. Vagyis a játékosoknál áttört az a bizonyos gát, s ezúttal teher nélkül léphetnek pályára, hiszen a vasárnapi mérkőzésnek egyértelműen nem a hoffenheimi futballisták az esélyesei, hanem a hazai pályán játszó Dortmund. Tavasszal pedig már a rúgott gólok terén is egyre jobb a helyzet a kék-fehéreknél.

Némileg meglepő lehet, hogy a második és a 17. helyezett csatáján nem a magabiztos hazai sikerre fogadunk, de mivel a vendégeknél minden meghatározó játékos pályára léphet, és egyébként nincs rossza játékoskerete a Hoffenheimnek, továbbá a "falusiaknak" nincs veszítenivalójuk, hiszen minden pont bónusz lenne Dortmundból, míg a hazaiak gólja borítékolható, továbbá a felek legutóbbi kilenc egymás elleni meccséből nyolcszor is betalált mindkét fél, így arra voksolunk, hogy érdemes lehet csepegteti egy kis aprót a mindkét csapat szerez gólt fogadási opcióra.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.70 1.90
[2002291] 2016-02-28 17:30:00 Borussia Dortmund - Hoffenheimx;