BL

Az Atléticót is megtréfálná a PSV

  • hatharom.com

Ha nem vigyáz, a Manchester United után az Atlético Madrid is megéghet Eindhovenben.

Az Atléticót is megtréfálná a PSV.

A Bajnokok Ligája idei csoportkörének egyik legnagyobb szenzációját a PSV Eindhoven okozta, hiszen a B jelű négyes leggyengébbnek taksált gárdája simán maga mögé utasította a CSZKA Moszkvát és a Manchester United együttesét. A hollandok bravúrja főleg annak köszönhető, hogy a piros-fehér együttes hazai pályán minden mérkőzését megnyerte. Szerdán is otthon játszanak Philip Cocuék, az Atlético Madriddal látogat a Phlips Stadionba.

Az eindhoveni gárda legutóbbi 21 tétmeccséből mindössze csak egyet (!) veszített el, az is egy Holland Kupa mérkőzés volt, vagyis bombaformában vannak a piros-fehérek. Főleg hazai pályán megy a csapatnak, ahol emberemlékezet óta nem játszottak olyan mérkőzést, hogy ne szereztek volna legalább egy találatot. A védekezéssel ugyanakkor hadilábon áll a PSV, de Philip Cocu az utolsó három tétmeccsre nagyon összekapta védelmét, hiszen nem kapott gólt az eindhoveni alakulat.

Ugyanakkor a hétközepén a gólzsák, Luuk de Jong, eltiltás miatt, míg a középpálya egyik motorja, Andrés Guardado sérülés miatt kimarad a csapatból. Persze így sem kell félteni a hazaiakat, hiszen a téli szerzemény, Marco van Ginkel pályára léphet, míg elől Gaston Pereira pótolhatja a holland válogatott támadót.

[2148493] 2016-02-24 20:45:00 PSV Eindhoven - Atlético Madridx

Ami a vendégeket illeti, Diego Simeone együttese pár hete kisebb hullámvölgybe került, de két győzelemmel, és a hétvégi Villarreal elleni remivel kilábalt a gödörből, így az Atlético továbbra is őrzi második helyét a La Ligában. Fernando Torresék pozitív irányba való elmozdulása főleg annak köszönhető, hogy a Diego Godín irányította hátsó alakzat immáron 224 perce nem kapott gólt, de a csapat támadójátéka is kezd helyre billenni.

A madridiaknál a hétközi meccsen egyedül Tiago és Yannick Carrasco hiánya okozhat némi gondot, de Diego Simeone vezetőedző ennél komolyabb problémákat is oldott már meg a szezon során, ráadásul nem is biztos, hogy ez a két játékos perpillanat beférne a Matracosok kezdőcsapatába.

Összességében két jó formában lévő csapat találkozik szerdán, amikor is véleményünk szerint a biztonság mindent felül ír majd. A hazaiaknál ugye hiányzik az első számú gólvágó, vagyis benne van a pakliban, hogy koránt sem lesznek annyira bátrak a hollandok, mint szoktak. Mivel a PSV elsődleges célja az lesz, hogy ne kapjon gólt, és az utóbbi meccsein ehhez igazította stratégiáját Philip Cocu, míg a vendégek alapjáraton a védekezésre vannak berendezkedve, így benne van a pakliban, hogy egy unalmas meccsnek lehetünk szemtanúi. Háromesélyre szerintünk tehát nem éri meg fogadni, a gólok számát illetően viszont a kevés gól nyerő lehet.

Fogadás a mérkőzés góljainak számára - a     szorzói
2,5 alatt 2,5 felett
1.55 2.15
[2148493] 2016-02-24 20:45:00 PSV Eindhoven - Atlético Madridx;