Tenisz

A wimbledoni döntős Muguruza skalpját is levadászná Babos

  • hatharom.com

Szerda délután a magyar teniszező a 3. kiemelt Garbine Muguruza ellen lép pályára a dohai torna nyolcaddöntőjében.

Nagyszerű játékkal a dubaji tornagyőztes Sara Erranit is legyőzte Babos Tímea a közel 3 millió dollár összdíjazású dohai viadalon. Csupán öt játékot engedett az olasz ellenfelének, de ahogyan a babostimea.hu-nak adott mérkőzés utáni nyilatkozatából kiderült, csak az eredmény volt sima, a pontokért keményen meg kellett harcolnia.

"Nagyon-nagyon-nagyon boldog vagyok!!! Hosszú idő után sikerült újra legyőznöm Erranit. Rettenetesen nehéz meccs volt, nagyon sokat kellett futni és küzdeni. Taktikusan kellett játszani. Az ellenfelem a múlt héten tornagyőzelmet ünnepelhetett Dubaiban, nyilván tele volt önbizalommal. Nagyon örülök, hogy sikerült a megfelelő taktikával játszani és ilyen jó meccset kihozni az egészből. A második szett elején nagyon nagy csata indult, Errani mindent megpróbált, hogy visszajöjjön a meccsbe. A fontos hosszú játékot megint csak én nyertem, akárcsak tegnap. Utána az ellenfelem még próbált mindent: ejtést, támadást, aztán igyekezett lassítani a játékot. De ma mindenre volt reakcióm, jól tudtam játszani. Így sikerült két szettben befejezni a mérkőzést. Nagyon happy vagyok, hogy ma ez így alakult" - mondta Timi a győzelmét követően.

Fogadás a továbbjutóra
Garbine Muguruza Babos Tímea
TippmixPro @ 1.25 TippmixPro @ 3.30

Azt már korábban is kiemeltük, hogy edzőjével, Thomas Drouettal rendre jó stratégiát dolgoznak ki, főleg az ilyen Errani-féle nem túl agresszív játékosok ellen, ahol ennek különösen nagy szerepe van. A legjobb 16 között egy teljesen más stílusú játékos lesz az ellenfele a negyedik kiemelt Garbine Muguruza személyében. A spanyol tehetség szöges ellentéte az olasznak, Muguruza pokoli keményen támad, és meg is van az ütőereje, hogy gyorsan letolja az ellenfelét a pályáról. Nincs viszont élete formájában, top 5-ös teniszezőként egyértelműen csalódás számára az idei év. Dohában még csak egy meccset kellett játszania, Nao Hibinót könnyedén takarította el az útból, de ebből messzemenő következtetést ne vonjunk le, a japán lány egyelőre még nem képvisel túl komoly játékerőt. Timi ellen sokkal nehezebb dolga lesz, már csak azért is, mert a soproni lány éppen azokban a tulajdonságokban erős, amiben Muguruza is. Jól adogat, és keményen üt alapvonalról. De nem csak emiatt lehet esélye borítani a papírformát, hanem mert önbizalomból és türelemből sokkal jobban áll, mint hispán riválisa. Találkozott egyébként már idén Babos hasonló, szinte mindent felszálló ágban megtámadó teniszezővel, őt Eugenie Bouchard-nak hívták. A kanadait a sencseni negyeddöntőben 6:4, 6:4-re győzte le, ha nem figyel Muguruza, akkor könnyen bajba kerülhet. Két jó adogatóról lévén szó, a 20,5-nél több játékban is látunk fantáziát, amire 1.85-szörös pénzt fizetnek a    -nál.

Babos és Muguruza egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2011 Mestre ITF Salak Muguruza 2:6, 7:5, 6:3