BL

Kihasználja-e helyzeti előnyét a Benfica?

  • hatharom.com

Amíg a Zenit idei első tétmérkőzésére készül, addig a hazai pályán játszó Benficának a 11. meccse jön kedden 2016-ban.

Kihasználja-e helyzeti előnyét a Benfica?

Alapvetően nincs nagy különbség idén a Benfica és a Zenit együttese között, a csapatok őszi Bajnokok Ligája teljesítményét alapul véve az oroszok felé billen a mérleg nyelve. Azonban amellett, hogy a portugálok játszanak kedden hazai pályán, még egy óriási előnyük van, még pedig az, hogy játékban vannak.

A piros-fehéreknek a 2016-os esztendőben a Zenit elleni lesz a 11. (!) tétmeccsük, ami 47 nap alatt leforgása alatt bőven elengedő volt ahhoz, hogy játékba lendüljenek. Ezzel szemben az oroszok idén még csak barátságos találkozókon léptek pályára, és ráadásul ott sem sikerült komoly együttesekkel megmérkőzniük, mivel Hulkék olyan gárdákkal meccseltek, mint az Örebro, a Norrköpping, a Bröndby, az Al Jaish vagy a Lekhwiya. Igaz, fogalmazhatunk úgy is, hogy a szentpétervári alakulatnak közel másfél hónapja volt arra, hogy feltérképezze és megtalálja a Benfica hibáit, amivel már az első találkozón olyan eredményt érhet el, amivel közel kerülhet a továbbjutáshoz.

[2148494] 2016-02-16 20:45:00 Benfica - Zenit Szentpétervárx;

Ám ez négy éve, a Bajnokok Ligája ugyanezen szakaszában sem sikerült, pedig akkor az oroszok kezdték otthon a párharcot, s nagyon meglátszott a bő két hónapnyi kihagyás a kék-fehéreken. Ugyan egy bivalyerős hajrának köszönhetően végül 3-2-re nyertek az odavágón, a portugálok a visszavágón játszi könnyedséggel múlták fel a kék-fehéreket, s döntötték el a továbbjutó kilétét. Most is valami hasonlóra van kilátás, hiszen hiába beszélünk profi játékosokról, 69 nap tétmeccs nélkül rengeteg.

A piros-fehéreket viszont óva intheti a tavalyi szezon, amikor a Bajnokok Ligája csoportkörében oda-vissza kikaptak a Zenittől, illetve a pénteki, Porto elleni rangadó, ahol hiába játszottak hazai pályán, illetve óriási mezőnyfölényben Kosztasz Mitrogluék, mégis az ősi rivális győzött 2-1 arányban, ami nem egy jó előjel a hétközi találkozó előtt.

A felek eddigi négy egymás elleni találkozóinak döntő többsége nem a gólokról és a szép fociról szólt, s vélhetően ez most is így lesz. Az oroszoktól aligha várható, hogy fejetlenül rohannának előre, főleg, hogy az első 30 percük arról szól majd, hogy újra felvegyék a ritmust, míg a portugálok végig azon lesznek, hogy kapott gól nélkül megússzák az első felvonást, főleg úgy, hogy a csapat kapitánya, a védelem oszlopa, Luisáo sérülés miatt kihagyja a találkozót. Mindezek után, még ha a portugálok felé billen is a mérleg nyelve, az óriási tétnek köszönhetően véleményünk szerint ezúttal is kevesebb, mint három találatra érdemes fogadni a felek keddi mérkőzésén.

Fogadás a mérkőzés góljainak számára - a     szorzói
2,5 alatt 2,5 felett
1.55 2.15
[2148494] 2016-02-16 20:45:00 Benfica - Zenit Szentpétervárx;