Férfi kézilabda BL

Szokatlan helyzetben találta magát a Veszprém

Két hónap szünet után ismét a Bajnokok Ligájában mérettetik meg a Veszprém csapata: Nagy Lászlóék szombaton a török Beiktas otthonába látogatnak.

Keserű szájízzel zárta a tavalyi BL-évet a Veszprém gárdája, hiszen az utolsó őszi fordulóban kikapott a Kiel vendégeként, így pedig igen nehéz helyzetbe sodorta magát a csoportelsőségért vívott harcban, hiszen a PSG és a Flensburg is beelőzte a bakonyiakat. A francia bajnok szerdán már letudta a maga soros mérkőzését és 15 ezer horvát fanatikus előtt két góllal legyőzte a Zágráb csapatát. A Flensburg a hétvégén derbit játszik majd a Kiellel, így egyértelműen a Veszprémnek van a legkönnyebb dolga az élen álló trió tagjai közül, hiszen a török bajnok idáig mindössze egy győzelmet tud felmutatni az elitligában. Az erőviszonyokról sokat elmond, hogy 100 forintra mindössze négyet fizetnek a bukik vagyis tutira vehető a vendég siker.

Fogadás a végeredményre    
Besiktas Döntetlen Veszprém
9,50 15.00 1,04

A magyar bajnoknál ráadásul régen látott helyzet állt elő, történetes, hogy Xavier Sabaté mester minden játékosára számíthat, köszönhetően annak, hogy immáron valamennyi sérült játékos felépült, így Christian Zeitz és Gulyás Péter is, azaz újra teljes armadájában pompázhat a veszprémiek jobb oldala. "Ez lesz az első mérkőzés, amelyen valóban mindannyian együtt leszünk, hiszen a korábbi sérültek és Nagy László is készen áll a játékra. Ismét a Bajnokok Ligájában fogunk játszani, ami azt is jelenti, hogy nagyobbak lesznek az elvárások velünk szemben, még akkor is, ha nem hazai pályán fogunk játszani. Több szempontból is nehéz találkozóra számítok, de remélem, hogy nem lesz probléma, és könnyen felvesszük újra a BL ritmusát. Természetesen szeretnénk győzelemmel hazatérni Isztambulból". - nyilatkozta klubja honlapján a német átlövő, Christian Zeitz. Játékosához hasonlóan Xavier Sabaté vezetőedző is kiemelte, hogy teljes kerettel utazhattak el, de a spanyol tréner azért óvva intett mindenkit, hogy fél vállról vegye az összecsapást."Nagyon kemény mérkőzésre számítunk két hónnappal az utolsó Bajnokok Ligája meccsünk után. Az elmúlt hetekben főként erre a versenysorozatra készültünk, ám teljes kerettel csak nem olyan régóta tudunk együtt dolgozni. A korábban kisebb sérüléssel bajlódó játékosaink felépültek, de ettől függetlenül nehéz találkozó vár ránk. A Besiktas folyamatosan fejlődött a szezon során. Van néhány kiváló játékosuk, mint a Vardar korábbi irányítója, Pribak, vagy a rendkívül erős és okos török beállós, Özbahar. Emellett jó kapusaik is vannak, és nagyon erős a hatosfalas védekezésük. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű dolgunk." - mondta Sabaté, akinek szavai mögött ezúttal felfedezni vélük némi udvariasságot is.

A Besiktas ugyan valóban feljövőben van, de a kontinens elitcsapataihoz képest még nagyon messze jár, az pedig, hogy itt lehet a két főcsoport egyikében, az EHF elöljáróinak a sportág népszerűsítését célzó stratégiájának tudható be, mintsem a csapat játékerejének. A törökök egyetlen győzelmet arattak idáig, hazai pályán a fiatal Zágráb csapatát tudták legyőzni, de a Celje (-6), a PSG (-10), a Wisla Plock (-9) és a Flensburg (-8) simán elvitte Isztambulból a két pontot.

Hendikepes fogadások    
Besiktas +7,5 Veszprém -7,5
1,75 1,85

Hasonlóan magabiztos győzelmet várnak a bukik a Veszprémtől is, amely 7-8 gólos favoritnak számít a találkozón. A két csapat veszprémi meccsén is nyolc gól különbség lett a felek között, de tegyük hozzá, hogy azon a randevún a Veszprémnek közel sem kellett 100 százalékon pörögnie a sikerért.

Egymás ellen
11.10.15 BL MKB Veszprém Besiktas 33 : 25

A különbség mértéke ezúttal is a magyar csapat hozzáálláson múlhat. Klasszis különbség van a két együttes között, és ezen még az sem segíthet, hogy a törökök odahaza lépnek pályára. Bár a Besiktas szurkolótábora a világ egyik legnagyobb és leghíresebb kollektívája, a kézilabdára még annyira nem pörögtek rá a drukkerek, így félelmetes atmoszférára közel sem kell számítania a Veszprémnek.

Besiktas - Veszprém
Bajnokok Ligája, A-csoport, 11.forduló
Isztambul, szombat 17.00
Vezeti: Sasa Pandzic, Boris Satordzija (bosnyákok)
Tv: Sport1
Tabella
1. PSG 11 9 0 2 340:307 18
2. Flensburg-H. 10 8 0 2 302:263 16
3. MKB Veszprém 10 7 1 2 281:252 15
4. Kiel 10 5 1 4 284:271 11
5. PPD Zagreb 11 4 1 6 280:286 9
6. Wisla Plock 10 3 2 5 275:286 8
7. Celje 10 1 1 8 262:289 3
8. Besiktas 10 1 0 9 264:334 2