Tenisz

Első Premier-torna elődöntőjéért száll harcba Babos

  • hatharom.com

Péntek délelőtt a magyar teniszező a 2. kiemelt Roberta Vinci ellen lép pályára a szentpétervári torna negyeddöntőjében.

A világranglista-51. helyén álló Babos Tímeának sikerült a sencseni és melbourne-i jó formáját átmentenie Szentpétervárra is. Az első fordulóban 7:6, 7:5-re győzte le a cseh Katarina Siniakovát, míg a legjobb 16 között 4:6, 6:1, 6:3-as sikert könyvelhetett el a román Monica Niculescu ellen. A magyar lány korábban ugyan WTA-tornát is nyert már, Premier-versenyen viszont most először jutott ilyen magasságba, amit a mérkőzés után a babostimea.hu-nak adott interjújában is kiemelt: "Nagyon-nagyon örülök, először jutottam a negyeddöntőbe egyesben, Premier-versenyen! Magas színvonalú meccsnek éreztem. Jól ment a játék. Az első szettben nagyon jól kezdtem, de sajnos kicsit visszavettem…Sajnos emiatt el is veszítettem a nyitó játszmát. De utána már végig agresszívabban tudtam játszani, így fordítottam. Ma nem ment jól az adogatás, de alapvonalról jól játszottam. Tényleg nagyon boldog vagyok!”

Ki jut tovább?
Babos Tímea Roberta Vinci
TippmixPro @ 2.35 TippmixPro @ 1.45

Nem lesz könnyű dolga a folytatásban Timinek, ellenfele ugyanis a tavalyi US Open-döntős Roberta Vinci lesz, aki a torna második kiemeltje. Azt is meg kell azonban jegyezni, hogy nem is lehetetlen küldetés az olasz lány legyőzése, erre bizonyíték a tavalyi birminghami összecsapásuk, amikor szoros csatában sikerült felülmúlnia Vincit. A Niculescu ellen használt taktikáját akár most is bevetheti, hiszen a románhoz hasonlóan az itáliai sem az ütőerejével, sokkal inkább az eszével próbálja megnyerni a pontokat, ami egyben azt is jelenti, hogy egy agresszor ellen könnyen bajba kerülhet. Az érték biztosan Babos oldalán van, idén underdogként hatból öt (!) meccsét megnyerte, ami igen komoly teljesítmény.

Babos és Vinci egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Bukarest Salak Vinci 6:2, 6:1
2015 Birmingham Babos 6:2, 6:7, 7:6
2013 US Open Kemény Vinci 6:4, 6:2
2011 Budapest Salak Vinci 4:6, 7:5, 6:2