Darts

Szakértőink Van Gerwen győzelme felé hajlanak a forduló rangadóján

Kifaggattuk a PDC Hungarian Fan Club adminjait a soron következő darts Premier League forduló meccseit illetően.

Smith-nek pocsékul sikerült a bemutatkozás, de Thornton ellen javíthat.

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Michael Smith Döntetlen Robert Thornton
1.85 @ TippmixPro 4.25 @ TippmixPro 2.85 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Smith bizonyítani akar, sokkal jobban oda fog figyelni az élesítésre, és jó eséllyel a szokásos formájában dob majd, nem olyan rosszul, mint a múltkor. Ő tipikusan egy olyan játékos, aki nem szokott megfordulni, hanem megpróbálja megugrani a következő alkalommal, ami elsőre nem sikerült - vélekedett Székely "Penge" Pál. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy nála sokszor lehet látni szabadesést, és neki jelenleg két vereség áll a neve mellett, utolsó helyen áll, és semmi mást nem kell tennie innentől, mint menni az eredmény után. Ez még egy plusz terhet rak rá, amit most ha még egyszer meg is lép Thornton ellen - aki szintén nagyon gyengén játszott -, biztosan felmerül az a kérdés a fejében, hogy mi van, ha most is kikapok? Smith és Thornton esetében is van egy faktor, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, ha mérkőzést játszanak, ez pedig a türelem. Sokszor megfigyelhető mindkettejük játékán, hogy ha már az elejétől fogva nem úgy dobnak, ahogyan szeretnének, akkor szépen fokozatosan elkezdenek türelmetlenkedni, siettetni a partit, nem figyelnek oda, nem koncentrálnak, és a végére teljesen szétesnek - tette hozzá Barta Zsolt. Thorntonnál ez gyönyörű szépen megfigyelhető volt az előző héten, nem lett volna ott semmi probléma 0-1-nél, 0-2-nél sem. Ha higgadt tud maradni, és felépíti a játékát, akkor aligha 0-7-re kapott volna ki. A kérdés a kettejük mérkőzésén, hogy melyikük tud higgadt, türelmes maradni. Ebben a tekintetben inkább Smith-t favorizáljuk, a skótnál sokkal hamarabb elszakad a cérna, és Bata József szerint az sem mellékes, hogy az angolnak fekszik Thor ritmusa. 

Tippek a Michael Smith-Robert Thornton meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Smith Smith Smith Smith Smith

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Raymond van Barneveld Döntetlen Peter Wright
2.55 @ TippmixPro 4.25 @ TippmixPro 2.00 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Országos X - vágta rá Barta Zsolt. Amit fontos kiemelni, hogy Barneveld fog kezdeni, ő lesz első pályán, ebből kifolyólag ő fogja tudni diktálni a mérkőzés tempóját, és Wrightnak kell tudni alkalmazkodni. Éppen ezért a holland van annyira rutinos, hogy első pályáról borzasztóan figyelni fog a kezdésére, ami miatt kevés sansza lesz a skótnak a brékre, és benne van a pakliban, hogy brék nélkül hozzák le 6-6-ra. Wright nagyon egyben van, nagyon bizonyítani akar a tavalyi gyenge szereplés után, ezúttal rögtön győzelemmel sikerült kezdenie, viszont Barney is hihetetlenül egyben volt Taylor ellen, igazi háromesélyes meccs - tette hozzá Székely "Penge" Pál.

 Tippek a Raymond van Barneveld-Peter Wright meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Döntetlen Wright Döntetlen Barneveld Wright

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Adrian Lewis Döntetlen Dave Chisnall
2.10 @ TippmixPro 4.15 @ TippmixPro 2.40 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Ez az a párosítás, ahol legkevésbé van egyetértés közöttünk, leszámítva azt a részét, hogy rettentően szoros meccs lesz, bár Barta Zsolt egy nagyobb arányú Chizzy-sikert is el tud képzelni. 2015-ben két mérkőzést játszottak, Chisnall 7-2-re és 7-4-re nyert. Lewis azért sötét ló mindig, mert bármennyire is kiváló játékos, ő már az évek során nem egyszer bizonyította, hogy a Premier League nem igazán az ő világa, valamiért nem fekszik neki. Ha megnézzük, akkor látható, hogy mindössze egyszer jutott rájátszásba, igaz ugyan hogy akkor döntőzött, de azt leszámítva nem sok maradandót alkotott. Viszont azt a finálét 2011-ben vívta, akkoriban két világbajnoki címet is nyert, könnyen lehet, hogy a 2016-os vb-döntője után a mostani Premier League-ben is kijön neki a lépés - tette hozzá Ziegenhám Medárd, a Sport TV közvetítéseiből is ismert szakkommentátor.

Tippek a Adrian Lewis-Dave Chisnall meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Chisnall Lewis Chisnall Chisnall Lewis

Van Gerwen revánsra készül a címvédő skót riválisa ellen.

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
Gary Anderson Döntetlen Michael van Gerwen
3.40 @ TippmixPro 4.35 @ TippmixPro 1.65 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Van Gerwennek plusz motiváció lesz, hogy nem szeretne még egyszer kikapni. Láthattuk a hollandot, hogy mit művelt a Mastersen, a hétvégén is jól játszott, és ugyan a múlt héten beleszaladt egy jól játszó Wade-be - aki remekül időzített ellene -, de Van Gerwen nem hozta azt, amit tud, nem volt meg a 105-108-as átlag, amit - bizonyította már nem egyszer - stabilan tud hozni. Gary esetében nem tudjuk, hogy mennyit vett ki belőle az, hogy pihennie kellett, mennyire befolyásolta a felkészülését. Utoljára a Mastersen láttuk, amikor Van der Voort elkapta,  nem tudjuk, hogy hol tart éppen, szinte lehetetlen megjósolni, hogy mit fog nyújtani most a címvédő. Ami biztos, hogy inkább a hollandnak lesz fontos, hogy ki nyeri ezt a meccset, így inkább rá tennénk a zizit, de Ziegenhám Medárd forgatókönyve is érdekesen hangzik, miszerint áramszünet miatt elmarad a találkozó.

Tippek  a Gary Anderson-Michael van Gerwen meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Döntetlen Van Gerwen (vagy X) Van Gerwen Van Gerwen Van Gerwen

 

Mi lesz a mérkőzés eredménye?
James Wade Döntetlen Phil Taylor
3.05 @ TippmixPro 4.25 @ TippmixPro 1.75 @ TippmixPro

PDC Hungarian Fan Club: Egyöntetűen Taylor győzelmét várjuk, és ismerve a múltjukat, ezen a meccsen van leginkább benne, hogy 9 nyilas születik - bocsátkozott merész jóslatokba Barta Zsolt és Székely "Penge" Pál. Wade vonzza a 9 nyilasokat, még amikor ő dobott, akkor is volt annyira jó fej, hogy megengedte az ellenfelének, hogy visszadobja. Egy 2010-es Premier League-meccsükön Taylor két perfekt leget is produkált, szóval a bátraknak ajánljuk megfogadni a 9 nyilas kiszállót, amivel jó 26-szoros pénzt lehet bezsákolni.

Tippek a James Wade-Phil Taylor meccsre
Barta Zsolt Bata József Székely Pál Vereczkey Lajos Ziegenhám Medárd
Taylor Taylor Taylor Taylor Taylor