NFL

Rekordforgalom a Super Bowlon, de a bukik elégedetlenek

A Denver&Under kombináció nem esett jól a bukiknak, és a speciális fogadásokkal is sokat nyertek a fogadók.

Mint azt már a múlt héten megírtuk, a bukmékerek számára a legrosszabb forgatókönyv a Denver Broncos hendikepes győzelme, valamint az under lett volna. Mivel ez a kettes kötés igencsak simán jött be (a Denver Broncos 24-10-re nyert), joggal merül fel a kérdés, hogyan zárták a bukik az 50. Super Bowlt. Nos, bármennyire is a nagyobb tétek a Vadlovakat és a kevés pontot favorizálták, katasztrofális helyzetet azért nem okozott a nevadai irodákban a kellemetlen forgatókönyv megvalósulása, sőt akadtak olyan bukik, akik számára éppen ez volt a nyerő kombináció.

Az 50. Super Bowl rekordot döntött, összesen 132.5 millió dollárt tettek fel a Denver-Carolina találkozóra, ami 13.1 millió dollárral üti a két évvel ezelőtt Seahawks-Broncos találkozót. Ha mérleget akarunk vonni, a bukmékerek tiszta haszna 13.31 millió volt, ami nem számít igazán soknak. "Elfogadható lett a mérlegünk, igaz, hogy nem nyertünk sokat, de azért egy sonkás szendvicsre elegendő lesz" - nyilatkozta Jimmy Vaccaro, az egyik nevadai buki szóvivője a Coversnek.

"Hát-hát... Jobb lett volna, ha a Carolina nyer 1-4 ponttal. A Denver&Under kombináció is kicsit fájt nekünk, de azért így sem panaszkodunk nagyon. Nem esett jól a Broncos győzelme, ráadásul Von Miller MVP-címe sem segített nekünk. A legjobb védőjátékos nyerte a címet, nem véletlen, hogy a kezdeti 61-szeres oddsról lement végül 16-ra az ő sikere. Ráadásul nagyon sokan is fogadtak Millerre" - mondta Jay Rood.

"A legjobb forgatókönyv az lett volna, ha nyer a Carolina, de nem hozzák a hendikepet. De ez lett a második legjobb scenario, így egy hosszú, hihetetlenül fárasztó, de eredményes hétvégét zártunk" - mondta Nick Bogdanovich, a WH brit iroda amerikai kirendeltségének embere.

Bogdanovichék beszéltek arról is, hogy habár a meccsen viszonylag kedvező forgatókönyv valósult meg, a fogadók a speciális fogadásaikkal igencsak jól jártak. A tömeg ugyanis mind a field goalok, mind az interceptionök, mind pedig a sackek számára overt fogadott, ahogyan sokan tettek pénzt arra is, hogy a mérkőzés első pontszerzése mezőnygól lesz, valamint a Broncosnak lesz sikeres kétpontos kísértete. Ami viszont segített Las Vegason, az az, hogy egyik irányító sem jutott el 300 yardig, valamint egyik futó sem érte el a 100 yardot.