Tipp

Kihasználnánk a szlovák fiú jó formáját

  • Cesc18

Kedden a Tommy Robredo-Martin Klizan rotterdami első fordulós összecsapásból húznánk hasznot.

Tommy Robredo-Martin Klizan
Hatharom-tipp: Klizan
TippmixPro @ 1.90
Eddig éri meg: 1.85
Tipperősség: 4/10

A férfi teniszezőknél a február hagyományosan a fedettpályás és a dél-amerikai salakos tornákról szól. Rotterdamban a héten a szezon első ATP 500-as versenyét rendezik, Roger Federer visszalépésével viszont csak egy top 10-es játékos, Richard Gasquet lesz ott a főtáblán, így elég sok teniszezőnek jó lehetőség ez egy rangos tornán elért jó eredményre. Ilyen lehet például a világranglista-43. Martin Klizan is, aki egy szófiai elődöntővel érkezett a holland fővárosba. A szlovák srác ellenfele az egykoron szebb napokat is élt Tommy Robredo lesz. 

Klizan számára nem sikerült jól a január, hiszen háromból három meccset bukott el és egy vállsérülés is befigyelt nála. Az öreg kontinensre látogatva viszont összekapta magát, az előző héten Szófiában már a legjobbját nyújtotta és többek között Lukas Rosolt és Andreas Seppit is verni tudta, illetve Viktor Troickit is hatalmas csatára kényszerítette. Csalódott volt a szerb elleni vereség után, hiszen megvoltak a lehetőségei a győzelemre. Összességében ugyanakkor egy jó kis önbizalom növelő teljesítmény volt ez. 

Robredónál ez még várat magára, Sydneyben és Melbourne-ben is csupán egy-egy győzelemre volt képes. Az Australian Open veresége óta nem játszott, pedig előzetesen szerepelt a múlt heti montpellier-i torna nevezési listáján. Nem tudni miért lépett vissza, de az már önmagában fura, hogy ezen a tornán elindul, hiszen az elmúlt jó néhány szezonban rendre a dél-amerikai salakos turnét csinálta végig. Könnyen lehet, hogy fizikálisan nem érzi magát a topon és ezért nem vállalta a vörös poron való teniszezést.

Robredo nem túl nagy formája és kérdéses állapota mellett a szlovák mellett szól az is, hogy Rotterdamban nagyon hasonló a borítás, mint amin Szófiában játszottak. Ez lassú kemény pályát jelent, ami úgy tűnik, hogy igencsak fekszik Klizan pörgetéseinek. Underdogként jó értéket látunk a pozsonyi fiú továbbjutásában, főleg, hogy az eddigi egyetlen egymás elleni meccsüket is ő nyerte - tavaly Barcelonában 7:6, 6:4-re.