NB I

Ezüstcsata Újpesten, könnyű meccs előtt a Fradi

A Fradira és a Debrecenre is könnyed győzelem vár a tavaszi első fordulóban, a Videoton Újpesten játszik rangadót.

A hét közi Magyar Kupa-negyeddöntők után hétvégén az OTP Bank Ligában is útjára indul a labda. Az előttünk álló 14 forduló a bajnoki cím szempontjából nem tartogat sok izgalmat, ám a kiesés elkerüléséért és a dobogós helyekért is ádáz csata dúlhat. Utóbbi szempontjából rögtön egy izgalmasnak tűnő találkozóval indul az év, hiszen a feljövőben lévő Videoton a második helyen álló Újpesthez látogat.

A 20. forduló oddsai
TippmixPro
  1 x 2
MTK-Paks 2.13 3.35 3.20
Puskás Akadémia-Diósgyőr 2.32 3.30 2.90
Honvéd-Haladás 2.22 3.30 3.05
Békéscsaba-FTC 10.50 5.40 1.25
Debrecen-Vasas 1.45 4.00 7.00
Újpest-Videoton 2.42 3.20 2.80

Inkább a székesfehérvári csapatnál volt izgalmas a tél, hiszen távozott Gyurcsó, Ivanovszki, Kleinheisler és Szekeres Adrián is, míg Haraszti Zsolt mellett Tischler Patrik is ismételten a Vidit erősíti. Hiába azonban a sóstóiak remek formája, Újpesten nem lesz könnyű dolga Horváth Ferencéknek, hiszen a lila-fehérek az utolsó hét bajnokijukon 19 pontot szereztek. Az ezeken a mérkőzéseken nyolc gólt jegyző Mbaye Diagne pótlás viszont szinte megoldhatatlan problémát jelent majd Vignjevicséknek, a szenegáli játékos szinte egymaga repítette ilyen magasságokba csapatát. Mint azt az oddsok is jelzik, a találkozó teljesen háromesélyes, de mi az x2 felé hajlunk inkább 1.50-ért.

Egy-egy jelentősebb érkező volt télen a Debrecennél és a Vasasnál is. A hajdúságiaknál Holman Dávid, az angyalföldieknél Korcsmár Zsolt lehet nagy segítségére a csapatának. A kiesés ellen menekülő Vasas az edzőváltást követően azonban aligha Debrecenben kezdi meg a tavaszi hadjáratát, hiszen a fővárosiak nemcsak, hogy idegenben szeptember vége óta nem szereztek pontot, ráadásul az utóbbi években szinte mindig a sima vereségért jártak a Cívisvárosban. Hiába gyengült meg a Loki, hiába fog hiányozni a csapatból Balogh Norbert, ez még így is országos 1-es, ráadásul az 1.45-ös odds nem is rossz.

Csendes felkészülési időszakot követően sem az MTK-nál, sem pedig a Paksnál nem beszélhetünk nagy változásokról - leszámítva persze László Csaba furcsa menesztését. Az idén is üde színfoltot jelentő tolnaiak reménykednek benne, hogy a gyenge szezonzárás után sikerül megragadniuk a felsőházban, míg az MTK-nál sem lehetnek sokkal merészebb tervek, mint mondjuk a dobogó második foka. Az őszi, 0-0-val végződő meccsük után most sem számíthatunk sok gólra.

A DVTK-nál Egervári Sándor kinevezése mellett Elek Ákos szerződtetése, majd csapatkapitánnyá nevezése jelentette a beszédtémát, míg Felcsúton rendesen bevásároltak a téli hónapokban. Tischler Patrik távozása mellett érkezők is akadtak szép számmal, Geoffrey Castillion, Forró Gyula, Zsidai László és Filip Pajovics neve a hazai bajnokságból lehet ismerős, míg külföldről eddig még ismeretlen játékosok kerültek a Puskáshoz. A két, alapvetően gyenge szezont futó csapat mérkőzése - ahogyan ősszel is - gólzáporba fulladhat, így az over tűnik elsőre a legjobb opciónak.

Amilyen jól indult a szezon a Haladásnál, annyira döcögősen fejeződött be. Persze a szombathelyiek így is tisztes távolból figyelik a kiesőhelyen lévő csapatok csatározásait, de különösebb aggódásra a piros-feketéknél sincs ok. Nehezen tippelhető mérkőzés, igazán háromesélyes. Valamivel jobb tippnek látjuk az x2-t, mint a kispestiek győzelmét, előbbi opcióra 1.59-et fizet a magyar állami fogadóiroda.

37 pont választja el egymástól az első helyen álló Ferencvárost és az utolsó helyezett Békéscsabát. Kár is különösebben koptatni a billentyűzetet, annak ellenére sem okozhat problémát Thomas Doll csapatának a viharsarkiak legyőzése, hogy ősszel csak 1-0-ra múlták felül a fővárosiak a Csabát, valamint Böde Dániel hosszabb időre harcképtelen lesz.

2016-02-13;212
184980