Bundesliga

Mi lesz veled, Wolfsburg?

  • hatharom.com

A Farkasok a legutóbbi hat bajnokijukon nem tudtak győzni, szombaton pedig a mumusukhoz, a Schalkéhez látogatnak.

Mi lesz veled, Wolfsburg?

December elején még úgy tűnt, hogy a Wolfsburg az idei szezonban is az egyik legnagyobb pozitív meglepetést szolgáltathatja a Bundesligában, ám az utóbbi hetekben kiderült, hogy a Farkasok annak is örülhetnek majd a szezon végén, ha egyáltalán felállhatnak a dobogóra.

Merthogy a zöld-fehérek a legutóbbi hat bajnoki találkozójukon nem tudtak nyerni, az utolsó diadalukat közel három hónapja aratták. A tavaszi szezon eddigi két mérkőzésén a kapkodás és a pontatlanság jellemezte Dieter Heckingéket, ami annak tükrében érdekes, hogy mindkét alkalommal a Farkasok szerezték meg a vezetést.

A futballistáknál egyébként még az önbizalomhiány jelei tapasztalhatók, és az sem mellékes, hogy több kulcsjátékos - Bas Dost, Maximilian Arnold, Luiz Gustavo, Christian Trasch, André Schürrle - sem bevethető a vendégeknél, avagy igen kemény mérkőzés vár a Wolfsburgra szombaton  Schalke otthonában.

[2002264] 2016-02-06 15:30:00 Schalke 04 - Wolfsburgx

Ami a hazaiakat illeti, a Schalke együttese felocsúdott a Bremen elleni pofonból, és a múlt héten már jó játékkal tudott nyerni a Darmstadt otthonában 2-0-ra. André Breitenreiter gárdája lépésről lépésre halad előre, s már ott tart, hogy ha a szombati mérkőzését megnyeri, akkor - a többi eredmény függvényében - akár a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő pozícióban is találhatja magát a fordulót követően.

Persze a kék-fehéreknek nem lesz egyszerű dolguk a Farkasok ellen, azonban a sérültek száma egyre kevesebb, ráadásul jobb passzban vannak, mint a vendégek. Arról nem is beszélve, hogy a Schalke együttese a legutóbbi öt hazai összecsapását megnyerte a Wolfsburg ellen, méghozzá úgy, hogy ezen találkozók közül négyen legalább két gólt mindig szerzett. A Farkasoknak idén egyébként sem megy házon kívül, a leggyengébb idegenbeli mérleggel rendelkeznek a Bundesligában, mindössze egyszer tudtak nyerni. Mindezek alapján simán benne van a pakliban, hogy a gelsenkircheni együttes ismét legyőzi a Wolfsburgot hazai pályán.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Schalke Döntetlen Wolfsburg
2.35 3.25 2.85
[2002264] 2016-02-06 15:30:00 Schalke 04 - Wolfsburgx;