Bundesliga

Megéghet a Bayern Leverkusenban

  • hatharom.com

Könnyen lehet, hogy Pep Guardiola együttesére kellemetlen pillanatok várnak szombaton Leverkusenban.

Megéghet a Bayern Leverkusenban.

Noha a májusi, leverkuseni találkozóján a bajorok tartalékosan kaptak ki 2-0-ra, most a komplett csapatukkal sem biztos, hogy van esélyük a Gyógyszergyáriak otthonában.

Mindez annak köszönhető, hogy Pep Guardioláék nincsenek formában. Mondjuk ezt úgy, hogy mindkét tavaszi meccsét megnyerte a müncheni alakulat, és ezen találkozókon nagy fölényben - közel 70 százalékos labdabirtoklási arányuk volt a bajoroknak - futballozott a Bayern, ráadásul mindössze egyetlen találatot kapott. Azonban Thomas Müllerék játéka meg sem közelíti őszi produkciójukat, ráadásul többször is szerencséjük volt - elég csak Robert Lewandowski Hamburgban elért góljára vagy a Hoffenheim kihagyott helyzeteire gondolni -. Ezen kívül még mindig sok a hiányzója a bajoroknak, s noha a kezdőcsapat még így is bombaerős, a kispadon nincs olyan kvalitású játékosa perpillanat Pep Guradiolának, hogy ha gondban lenne gárdája, akkor be tudná cserélni.

[2002265] 2016-02-06 18:30:00 Bayer Leverkusen - Bayern Münchenx

Ezzel szemben a hazaiak egyre inkább belelendülnek, a Hoffenheim ellen még nem, a Hannover ellen már lehengerlően játszottak. Roger Schmidt mesternek tehát egyre több oka van az örömre, ráadásul a sérültek terén is egyre jobb a Gyógyszergyáriak helyzete, hiszen immáron csak Lars Bender és Robbie Kruse sérült, de közülük is csak Bender számít alapembernek, azonban a csapat kapitánya már oly régóta maródi, hogy a Leverkusen meg sem érzi hiányát.

Arról nem is beszélve, hogy a piros-feketéknek hazai pályán pazarul megy a Bundesligában, hiszen a legutóbbi 30 otthoni meccsükből 27-en is veretlenek maradtak, a bajorok legutóbbi nyolc BayArénában lejátszott ütközetből mindössze egyszer (!) tudtak nyerni rendes játékidőben.

Mindezek után azon a véleményen vagyunk, hogy a bajorok számára akár kellemetlenné is válhat a szombati leverkuseni kirándulás. Ugyanakkor tisztában kell lenni azzal, hogy a vendégeknek van erősebb csapata, ahol világklasszisok játszanak, akik bármikor képesek kirukkolni egy olyan teljesítménnyel, amivel eldönthetnek egy mérkőzést. Éppen ezért lehet érdemes 2-0-s európai hendikeppel fogadni a Gyógyszergyáriakra, hiszen ha végül nyernének is Pep Guardioláék, perpillanat úgy véljük, hogy nincs egy gólnál több a felek között.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Leverkusen +2 Döntetlen (Bayern München -2) Bayern München -2
1.40 4.40 4.60
[2002265] 2016-02-06 18:30:00 Bayer Leverkusen - Bayern Münchenx;