Női kézilabda BL

Veszélyes ellenfél vár az ETO-ra

  • hatharom.com

Kötelezőnek tetsző győzelem előtt áll a Győri Audi ETO KC csapata, amely hazai környezetben fogadja a román listavezető CSM Bukarestet.

Bár a Bajnokok Ligájában most volt egy háromhetes szünet, azért tétlenül nem teltek a győri lányok napjai, hiszen a zöld-fehér alakulat négy magyar bajnoki mérkőzést is játszott - és mondanunk sem kell, mind  a négyet meg is nyerte. A Budaörs vagy éppen a Vác legyőzése azonban maximum felkészülésnek volt jó, hiszen a CSM Bukarest teljesen más kategóriát képvisel, a sztárok sorát felvonultató alakulat veretlenül vezeti hazája pontvadászatát, és a BL-ben is mindössze két vereséget könyvelhetett el, egyet a címvédő Buducsnoszt, egyet pedig a Vardar Szkopje ellen. Ehhez képest meglehetősen egyoldalúnak vélik az esélyeket a bukmékerek, hiszen az ETO sikere mindössze 1.30-as szorzón fogadható, szemben a vendégek közel négyszeres oddsával.

Fogadás a végeredményre    
Győr Döntetlen CSM Bukarest
1,30 9,75 3,70

Persze azért esélyesebbnek is számít a Győr a román csapatnál, még úgy is, hogy Görbicz, Tomori és Korsós személyében három fontos hiányzóval is számolnia kell Ambros Martín vezetőedzőnek. "Az idő, amit a szezon kezdete óta emlegettem, lassan meghozza az eredményt, a legutóbbi mérkőzéseinken már láttuk ennek nyomát. De ki kell hangsúlyoznunk, hogy a versenysorozatok hosszúak, amelyek során nagy hegyeket kell megmásznunk. Ezt látjuk magunk előtt most is, de úgy tekintünk rájuk, mint egy lehetőségre, hogy jobbak és jobbak legyünk, és mindig egyre feljebb toljuk a határainkat. A Bukarestet nézve láthatjuk, hogy kiváló a keretük, tapasztalt topjátékosok sorával, akik sikerekkel tértek haza a decemberi vb-ről. Podgoricában képesek voltak a döntetlenre, és a Vardar ellen is csak egy góllal veszítettek, ezek az eredmények önmagunkért beszélnek, és előrevetítik, milyen nehéz küzdelemre számíthatunk." - nyilatkozta csapata honlapjának a spanyol tréner. Martínhoz hasonlóan a győriek világbajnok klasszisa, Eduarda Amorim is a csapat fejlődését emelte ki.  "Jó látni, hogy most sokkal egyenletesebben játszunk mint a szezon elején. Akkor is voltak jó pillanataink, de nem végig a meccsek során. Most a mérkőzések minden pillanatában képesek vagyunk jó színvonalon játszani. Úgy érzem, hogy a védelmünk is egyre hatékonyabban működik, nagyon jól dolgozunk össze a falban. A közös munkánk és egymás segítése minden edzésen javul, és borzasztóan örülök, hogy így haladunk ezzel. Előttem lebeg a cél, hogy megnyerjük az idei BL-t, és ennek egyik záloga a kitűnő védekezés. Sajnálatosak a sérülések, kénytelenek vagyunk abból főzni, amink van. Minden kieső játékosunk nagyon hiányzik, de ezeken sajnos már nem tudunk változtatni." - mondta Amorim, aki nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az ETO védekezése ismét összeállt.

Fogadás a gólok számára    
Kevesebb, mint 46,5 Több, mint 46,5
1,80 1,80

A Győr 2016-ban nyolc tétmérkőzést vívott meg, a legtöbb gól, amit egy meccsen kapott 26 találat volt, amit az Érd elleni hazai bajnokin kapott be a csapat, de a Savehof (18) és a Buducsnoszt (20) elleni BL-találkozókon lényegesen magasabb volt a játékosok koncentrációja. Ennek megfelelően a bukik elég alacsony határt lőttek be a gólok számára vonatkozóan.

Hendikepes fogadások    
Győr -3,5 CSM +3,5
1,90 1,70

Ami a hendikepes fogadásokat illeti, a kisalföldi alakulat négygólos favoritnak számít. Az tény, hogy hazai pályán, közel ötezer néző előtt az ETO dominálhatja a mérkőzést, de azért - ahogy Ambros Martín is utalt rá - a román együttes meglehetősen rutinos csapat, amely idegenben sem ijed meg saját árnyékától. Sokat elmond a csapat erejéről, hogy döntetlent tudott elérni a Buducsnoszt vendégeként.

A két csapat között jelenleg két pont a különbség a győriek javára, jó lenne ezt az előnyt a mérkőzés után is megtartani.

Győri Audi ETO – CSM Bucuresti
Női Kézilabda Bajnokok Ligája Középdöntő 3. forduló
2016. február 6. 17 óra, Audi Aréna Győr
Játékvezetők: Aleksandar Pandzic, Ivan Mosorinski (SRB)
Tv: Sport1
Tabella
1. Buducnost 6 4 1 1 160:124 9
2. Győri ETO 6 4 1 1 146:135 9
3. CSM Bucuresti 6 3 1 2 145:134 7
4. Vardar SCBT 6 3 0 3 148:146 6
5. Midtjylland 6 2 1 3 134:146 5
6. Savehof 6 0 0 6 116:164 0