Fed Kupa

Megszenvedhetnek a címvédő csehek a továbbjutásért

  • hatharom.com

Hétvégén megkezdődnek a Fed Kupa küzdelmei, tét az elődöntőbe jutás.

Meglehetősen nehéz rajt vár a címvédő csehekre, ugyanis Románia ellen kell helytállniuk, ráadásul idegenben. A hazaiaknál a világranglista-harmadik Simona Halep a húzónév, míg a vendégeknél a kilencedik helyen rangsorolt Petra Kvitová. Az ő meccsük igazi csemegének ígérkezik, annak ellenére, hogy a WTA Touron csupán kétszer mérkőztek meg eddig a karrierjük során. Várhatóan Monica Niculescu és Karolina Plisková fognak még szerephez jutni, papíron utóbbi erősebb, viszont 0-5-re áll a két román lány ellen. Halep egyébként szintén fogta az eddigi két meccsét Kvitová ellen. A hazai publikum támogatásával, abszolút nem esélytelen Románia, talán Halep folyamatos sérülései miatt tartják ennyire underdognak őket.

Ki jut tovább?
Románia Csehország
2.80 @ TippmixPro 1.30 @ TippmixPro

A legnagyobb izgalmakat a Németország-Svájc csata ígéri. A germánoknál ott lesz a friss Australian Open-bajnok Angelique Kerber, viszont mellette Andrea Petkovic és Annika Beck nem a megbízhatóságáról híres. A vendégeknél Belinda Bencic és Bacsinszky Tímea személyében két top 15-ös játékost találunk, illetve, ha a páros meccsre is sor kerül, akkor Martina Hingis is pályára lép. Így, hogy Grand Slam-trófeát nyert, Kerber a legnagyobb név, de ő sem különösebben emelkedik ki a mezőnyből, a két győzelem nem feltétlenül várható el tőle, Bencic ellen például 0-2-re áll.

Ki jut tovább?
Németország Svájc
1.70 @ TippmixPro 1.95 @ TippmixPro

Szoros csata várható Franciaország és Olaszország között is, a két nemzet egyébként tavaly ugyanígy az első fordulóban csapott össze, akkor a gallok idegenben 3:2-re tudtak győzni. Revánsra nem biztos, hogy most sor kerül, az olaszoknál nem lesz ott a US Open-döntős Roberta Vinci, így párosban sem tudnak olyan erős kettőst pályára küldeni. Sara Errani és Camila Giorgi elég kiszámíthatatlan, a hazaiknál pedig Kristina Mladenovic és Carolina Garcia remek játékerőt képvisel, akik nem mellesleg párosban is pokoli erősek. Inkább a franciákra tennénk a zizit, már csak a hazai pálya miatt is.

Ki jut tovább?
Franciaország Olaszország
1.45 @ TippmixPro 2.40 @ TippmixPro

A legegyértelműbb párharc az orosz-holland, a hazaiknál Marija Sarapova, Szvetlana Kuznyecova és Jekatyerina Makarova is bevethető, míg a vendégeknél nincs top 100-as teniszező a keretben. Még az első számú holland lánytól, Kiki Bertenstől is komoly bravúr lenne, ha sikerülne meccset nyernie...

Ki jut tovább?
Oroszország Hollandia
1.02 @ TippmixPro 7.75 @ TippmixPro