Női kézilabda BL

Ki-ki meccs vár a Fradira

  • hatharom.com

Komoly harci feladat vár a Bajnokok Ligájában a Ferencváros női kézilabdacsapatára, amely péntek este a Nagybánya otthonában lép pályára.

Penára kulcsszerep vár pénteken is / ehfcl.com

A norvég Larvik bravúros legyőzésének köszönhetően nem áll rosszul a Ferencváros szénája az I-es számú középdöntős csoportban, hiszen Elek Gábor lányai négy körrel a vége előtt a csoport második helyén állnak, hárompontos előnnyel a harmadik Larvik előtt. Mivel azonban a zöld-fehérekre még vár egy Rosztov elleni hazai és Larvik elleni idegenbeli rangadó is, ezért igen nagy jelentőséggel bír a nagybányai mérkőzés eredménye.

A romániai alakulat jelenleg a negyedik helyen áll, de ez nem szabad, hogy megtévesszen bárkit is, hiszen rendkívül szoros a csoport, ráadásul ha megnézzük a hazaiak eredményeit, láthatjuk, hogy a vereségek is nagyon kiélezett csaták során következtek be. A nagybányai csapat magját több román válogatott játékos alkotja, amit további négy másik nemzetből érkező válogatott játékos egészít ki. A kézilabdát kedvelő olvasók számára ismerősen csenghet Ungureanu, Nechita, Do Nascimento, Szűcs Gabriella és Pineau neve is, vagyis komoly csapatról van szó, amely az anyagi gondok ellenére kitartóan harcol a továbbjutásért.

Fogadás a végeredményre    
Baiai Mare Döntetlen FTC
2,35 8,25 1,70

A nyitóoddsokhoz képest jelentős változás állt be a végeredményre adott számokat illetően, miután a fogadók többsége úgy véli, hogy még idegenben is jó esélye van a Ferencvárosnak a két pont megszerzésére. A Fradi sikere mostanra 1.70-es értékig csökkent, míg a hazaiak győzelme 2.35-ös szorzóval fogadható a Tippmixprón. A most zajló szezonban a Nagybánya két hazai mérkőzését veszítette el: egyszer a Larvik (29-31), egyszer pedig a Rosztov Don (20-22) tudott nyerni vendégként. A Fradi viszont elmondhatja magáról, hogy a doni szoros vereséget leszámítva még veretlen idegenben, tehát valójában egy bőven háromesélyes találkozóról van itt szó.

Fogadás a gólok számára    
Kevesebb, mint 52,5 Több, mint 52,5
1,90 1,70

A két csapat még nem találkozott egymással, így nehéz megjósolni, hogy milyen forgatókönyv szerint zajlanak majd az események. Az biztos, hogy a Fradi a támadójátékában bízhat elsősorban, hiszen ha a Szucsánszki, Pena, Hornyák, Zácsik négyes jó napot fog ki, gyakorlatilag megállíthatatlan a csapat. Ugyanakkor ez egy kétélű fegyver is, hiszen ha a felsorolt játékosoknak nem megy, vagy sikerül őket az ellenfélnek kikapcsolni a játékból, akkor bizony kellemetlen pillanatok is bekövetkezhetnek a magyar bajnoknál.

A Nagybánya egy vereséggel igen nehéz helyzetbe sodorhatja magát, így vélhetően igen motivált lesz a gárda. A rangadókon nem ritka a 2-2,5 ezres közönség sem, így a hazai pálya előnye mindenképpen a nagybányaiak mellett lesz.

HCM Baia Mare- FTC-Rail Cargo Hungaria
Bajnokok Ligája, középdöntő, I-es csoport, 7. forduló
Nagybánya, Péntek 20:00
Vezeti: Michalis Tzaferopoulos, Andreas Bethmann (görögök)
Tv: Sport1
Tabella
    M GY D V GK P
1. Rosztov 6 6 0 0 152:135 12
2. Ferencvárosi TC 6 4 1 1 177:156 9
3. Larvik 6 3 0 3 159:153 6
4. Baia Mare 6 2 0 4 153:158 4
5. Fleury Loiret 6 1 2 3 155:170 4
6. Thuringer 6 0 1 5 145:169 1