Argentin foci

Tucat játékost elmeszeltek a brutális balhé után - videó

  • hatharom.com

Nem mindennapi esetnek lehetünk szemtanúi: az argentin bajnokság nyitófordulójában a Gimnasia csapata komoly bajban lehet, ugyanis 10 (!) játékosa is eltiltását tölti.

A hétvégén elrajtol az argentin Primera División alapszakasza, a pénteki Banfield - Gimnasia mérkőzésen pedig elég komoly esély mutatkozik a hazai győzelemre, miután a vendég Gimnasia soraiból kereken 10 játékos lesz eltiltott.

Történt ugyanis, hogy egy vasárnap rendezett Estudiantes-Gimnasia - a Copa Ciudad de la Plata sorozaton belül, amolyan felkészülési  - mérkőzésen a 93. percben hatalmas tömegverekedés tört ki, ami után a játékvezető lefújta a mérkőzést, az argentin szövetség pedig összesen 15 személyt (játékost és edzőt) sújtott eltiltással. Az ominózus mérkőzést 1-0-ra az Estudiantes nyerte meg, a találkozó pedig rendkívül feszült légkörben zajlott, amit jól mutat az alábbi videó is: az Estudiantes uruguayi válogatott játékosa, a korábban a Portóban és az Interben is megforduló Álvaro Pereira brutális belépőjét követően Facundo Oreját kórházba kellett szállítani.  

Az eset után elszabadultak az indulatok, a játékosok csípték-rúgták egymást, majd a mérkőzés végéhez közeledve kitört a teljes káosz és óriási tömegjeleneteknek lehettek szemtanúi a jelenlévők.

A futballpályára méltatlan események után mindkét klub elöljárói elnézést kértek és komoly szankciókat helyeztek kilátásba az érintett játékosokat illetően. Az argentin szövetség viszont már meg is hozta azt, és összesen 12 játékost meszelt el.

Elsősorban a Gimanisa csapata bánhatja a történteket, amelynek összesen 10 játékosáról kell lemondani a pénteki bajnoki nyitányon: Roberto Brum, Alvaro Fernandez, Fabián Rinaudo, Antonio Medina, Federico Rasic, Maximiano Coronel, Javier Mendoza, Matías García, Maximiliano Meza, Nicolás Mazzola kapott büntetést. Ezen felül a klub egy zártkapus meccset is bezsebelt a történtek miatt.

A hír gyorsan terjedt a világhálón, így a pénteki találkozó szorzói is rohamos csökkenésnek indultak, a kezdeti bőven kettes feletti odds helyett mostanra már 1.50-1.60-s szorzóval fogadható a hazai siker. A tavalyi alapszakaszban a Banfield egyébként a nyolcadik helyen zárt, augusztusban 1-0-ra le is győzte a Gimnasiat ebben a felállásban.

Azért mielőtt házat-kocsit-asszonyt felpakolnánk a hazai sikerre, megjegyeznénk, hogy a Gimnasia az évadra nevezett keretében 33 játékos szerepel, így nem arról van szó, hogy a portás bá' is szerelést húz majd pénteken, mindenesetre aki úgy érzi, hogy a történet megér egy próbát, az a     1.55-es szorzón fogadhat rá.

Banfield - Gimnasia
hatharom.com-tipp: Banfield
TippmixPro@1.55
[2160081] 2016-02-05 23:00:00 Banfield - Gimnasia LPx;